Rubint Réka botrány - Végre megszólalt a fitneszlady, így érintette a balettművészek kritikája

Forrás: TV2 -
Juratsek Julianna Rubint Réka balettművész Schobert Norbi Schobert Norbert Magyar Állami Operaház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Operaház egyik művésze, Juratsek Julianna a közösségi oldalán fejezte ki nemtetszését az intézmény jövő évi, nőnapi programjával kapcsolatban, amit Rubint Réka prezentálna. Schobert Norbi ezt természetesen nem hagyhatta szó nélkül, közösségi oldalán mondta el véleményét. Nem kellett sokat várni, a balettművész is válaszolt a fitneszguru kemény szavaira, és most az is megszólalt, aki igazán érintett az ügyben: Rubint Réka elmondta, hogyan érintette az egész ügy.

"Teljesen őszintén mondom, hogy abszolút nem követtem és követem ezt az egész történetet, a cikkeket sem olvastam, de persze hallottam Norbitól pár szóban a sztorit. Annyit tudok mondani, hogy van nekem egy drága férjem, egy hatalmas Alakreform-családom az országban és a világ minden pontján, akik majd elmondják a véleményüket, nekem ilyenekkel nincs időm foglalkozni. Építeni nem épít, viszont elvesz az energiámból és a lendületemből. Én tisztelettel, becsülettel, elhivatottsággal és szeretettel végzem a munkámat, minden héten 5-6 teltházas fellépésem és 2-3 online edzésem van, amit Floridától Japánon át Hollandiáig és még hosszasan sorolhatnám a világ mely pontján követnek. Évi 8-10 teltházas Alakreform tábort tartok belföldön és külföldön egyaránt. Minden hétvégén az országot járom, az edzések után boldogan ölelnek át az emberek, akik szeretettel és hálával a szívükben köszönik meg az Alakreform adta életérzést. Nekem ennél nagyobb elismerésre nincs szükségem. 19 évesen egy szál térképpel a kezemben érkeztem Budapestre, becsületkasszás aerobikedzéssel kezdtem el a hobbimat, ami aztán a hivatásommá vált, és a számok a mai napig magukért beszélnek. Nagyon tisztelek és becsülök bárkit, akinek bármilyen köze van a sporthoz, legyen az balettművész vagy hobbifutó, hiszen aki egyetlen percet szakít szabadidejéből a mozgásra, az elismerést és tiszteletet érdemel. Az Operaház felkérését is a legnagyobb örömmel és legnagyobb szakmai alázattal teljesítem, ahogy akármelyik másikat is. Mint mindig, az energiámat bele fogom tenni az órámba és a legnagyobb szeretettel megmutatom, számomra mit jelent a mozgás öröme" - mondta a Blikknek Réka.

Rubint Réka is megszólalt, elmondta, hogyan érintette a balettművészek kritikája Forrás: TV2

A lap megkeresésére Juratsek Julianna megerősítette: nem Rubint Réka személyével van gondja, hanem a szakmai koncepciót hiányolja:
"Nem a torna és a balett között akarok párhuzamot vonni, a Réka általi tornák egy hétköznapi ember számára, akár még jók is lehetnek, megmozgatja őket. De az operaházi művészeket nem szabad ilyen helyzetbe hozni és ennek kitenni. Örömmel olvastam az Operaház közleményét, amiben hangsúlyozták, hogy az Eiffel Műhelyház népszerűsítése a cél. Kiváló ötlet, elvégre az épület káprázatos, mi művészek érzelmileg is nagyon kötődünk hozzá. Támogatom, hogy amennyiben majd a járványhelyzet engedi, egy nagyszabású rendezvényen ismerhesse meg a nagyközönség is, ami lehet akár egy torna is, civilek részvételével. A napi 12-16 órában testük formálásával foglalkozó művészek számára pedig nőnap alkalmából engedtessék meg inkább egy kis pihenés."



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.