Súlyos árat fizet az a miskolci telefonbetyár, aki fiktív balesethez riasztotta a mentőket

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Istock_Oles -
mentő Győrfi Pál mentős baleset telefonbetyár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kitalált balesethez riasztotta a mentők miskolci egységét egy arcátlan telefonbetyár. Mivel a rendőrök, mentőhelikopter, és több mentőegység is a helyszínre vonult, az illető több százezres kárt okozott.

Hihetetlen dolog történt a miskolci mentősökkel csütörtökön. Egy kétségbeesett férfi hívta őket, aki közölte, két autó összeütközött, az egyik kocsiban négy eszméletlen ember fekszik. A mentősök azonnal a helyszínre vonultak, a férfi pedig eleinte készségesen segített, majd megszakította a hívást és köddé vált.

A baleset hírére a mentésirányító két mentőhelikoptert és több esetkocsit is indított, de hamar kiderült, hogy igazából nem történt semmi

– írta az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

A valótlan bejelentés miatt a Szerencsi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított ismeretlen tettessel szemben, így nagy valószínűséggel a tettes alaposan ráfizet arcátlanságára.

Ez is érdekelhet: Az ötéves Noel hőstettének köszönheti várandós anyukája, hogy a mentők időben érkeztek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.