Az egész világ áhitattal figyelte a tévében Diana hercegné és Károly herceg esküvőjét. Mindenki azt hitte, hogy egy életre szóló szövetség kezdetének lehet a tanúja. Sajnos azonban a frigy roppant tragikus véget ért sőt, már a kezdetek sem voltak örömteliek, de akkor ezt még csak az érintettek tudták. A világ számára titok volt az, hogy kezdetektől fogva hárman voltak a házasságban, és nem Diana volt Károly szívének igazi választottja. 

Lady Diana és Károly hercegForrás: Getty Images/David Levenson

 Az esküvőjük azonban a nem hagyományos felállás ellenére teljesen hagyományosan zajlott, ami azt jelenti, hogy rengeteg torta készült a nagy napra. Ezek közül sokat már eleve azzal a céllal sütöttek, hogy szétosszák a násznép között, egy ilyen szelet kerül most elárverezésre. A 40 éves süteményt egy hűséges alkalmazott, Moyra Smith kapta annak idején, és nagy becsben őrizte, azonban később egy gyűjtőhöz került, aki most áruba bocsátja. 

Ezt a szeletet árverezik elForrás: Northfoto
A történelem leghíresebb esküvői – így házasodott össze Lady Diana és Károly herceg

Új sorozatunkban felelevenítjük minden idők legnevezetesebb, legkülönlegesebb, legnagyobb érdeklődést kiváltó esküvőinek történetét — a régmúlttól egészen napjainkig. A második részben a szívek hercegnője és az „évszázad esküvője" következik, természetesen korabeli fotók kíséretében. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!