Ma lenne 86 esztendős Antal Imre, a legendás televíziós és humorista, akinek a viccein egy egész ország nevetett. 

Kortársai emlékeztek meg a 72 éves korában elhunyt Antal Imréről, aki nem csupán egy televíziós személyiség volt, hanem annál sokkal több: humorista, színész és zongoraművész.

Megkeseredett ember lett belőle, és ez volt a legborzasztóbb. Nekünk, akik rajongásig szerettük és tiszteltük őt, szörnyű volt végignézni, ahogy Imre önsorsrontó lett. Soha nem fogom elfelejteni, hogy az utolsó időszakában, amikor május elsején már reggel kilenckor beültünk a kocsiba, hogy vidéki előadásokra utazzunk, meg kellett állnunk az első benzinkútnál, ahol ő vodkát vett. És amikor megitta, elmúlt a feszültség, a rossz érzés, a világvége-hangulat – visszakaptuk az igazi Antal Imrét..."- mesélte Nyertes Zsuzsa a Blikknek, aki azt is hozzátette, hogy a legendás televíziós tüneményes ember volt, akinek óriási volt a szeretetéhsége és naivitása miatt sokszor kihasználták. 

Antal Imre naivitását sokan kihasználták.Fotó: MTI/Beliczay László

Ezt erősítette meg Ihos József is, aki szerint Antal Imrét gyakorlatilag kisemmizték: kirabolták a lakását és elvitték imádott könyvkészletét.

Ez a csodálatraméltó ember többet, sokkal többet érdemelt volna az élettől. Amikor meghalt az édesanyja, onnantól kezdve soha nem szedte le azt a karácsonyfát a lakásában, amelyet még a Mama díszített fel. Pedig alapjában véve vidám ember volt. Egyszer jöttünk haza Csíkszeredáról, egy közös fellépésről, és kilenc órán át vicceket mesélt..."

 Kapcsolódó hír: Elhunyt Antal Imre örök barátja, Jenei József, aki haláláig gondozta a legendás tévést