Kozma Dominik: "Másfél évig próbálkoztunk, majd kilenc hónapja vártuk ezt a pillanatot"

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
apaszerep család úszó tánc olimpia Kozma Dominik
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kozma Dominik úgy érzi, mintha mindig apának született volna. A 30 éves sportolótól nem áll messze a humor és a tánc sem.

Kozma Dominik, világ- és Európa-bajnok bronzérmes úszó. Első magyar bajnoki címét 2007-ben szerezte 200 méter gyorson, és most a tokiói olimpián is dobogóra szeretne állni.

Kozma Dominik, világ- és Európa-bajnok bronzérmes úszó. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Olimpikon úszónk sportos családba született, hiszen édesapja, Kozma István válogatott labdarúgó volt. Ma már Dominik is apuka, hiszen kisfia, idén januárban született. 2018 óta él boldog házasságban feleségével, Orsival, akivel régóta terveztek családot. A szülés nem ment könnyen, hiszen Olivér 13 óra vajúdás után jött a világra.

Az úszó apává válásáról így nyilatkozott:

Másfél évig próbálkoztunk, majd kilenc hónapja vártuk ezt a pillanatot, szóval nem volt bennem meglepetés a szülés után, hogy ilyen érzés édesapának lenni. Én valahogy egyébként is úgy érzem, mintha apának születtem volna, sosem riadtam meg, ha gyereket kellett a kezembe fognom.

Az úszó már most elhatározta, hogy csak azért, mert ő sportoló, a gyermekét nem fogja ebbe az irányba terelni. Úgy gondolja, hogy ha a fia majd a profi sportot választja, ő támogatja benne, de nincs olyan elvárása, hogy ugyanezen az úton járjon.

Dominik szeret viccelődni, gyakran hallunk tőle egy-egy poént. Reméljük, hogy az idei ötkarikás játékok után is mond majd ehhez a 2017-es nyilatkozatához hasonlót: „Itt csak az marad talpon, akinek van a gatyájában valami. Mi pedig bebizonyítottuk, hogy nálunk kevés embernek van itt most nagyobb."

Az olimpia után Kozma Dominiket a Dancing with the Stars című műsorban láthatjuk, ahol a medencét követően a táncparketten tör bajnoki címre. A táncos show műsorban partnere Lissák Laura lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.