Elindult a Totem, a TV2 új kalandreality-je, aminek Krausz Gábor is szereplője. A Séfek Séfe sztárja, aki a Farkasok csapatában versenyzik, már a második adásban szembesült az egyik legnagyobb félelmével.

Nem titkolja, hogy igazi városi gyerek, akinek nem sok köze van a természethez, a nomád létformához, emellett tele van félelmekkel, fóbiákkal, ahogy a bemutatkozójában is elhangzott. A mászófallal már a második adásban meggyűlt a baja:

„Amikor megláttam ezt a tornyot, ami volt vagy 3000 méter magas, akkor megijedtem. Tudtam, hogy nem fogok tudni felmenni oda, ahogy felnéztem, már szédültem. Bízom benne, hogy bármeddig is jutok a versenyben, úgy fogok elmenni, hogy magamhoz képest tanultam, fejlődtem. Megpróbálom átlépni a határaimat, ezért jöttem. Az, hogy arra a falra valaha is fel fogok-e menni, azt nem tudom. Jelenleg azt mondanám, hogy nem" – mondja az adásban.

Krausz Gábor már a második adásban szembesült legnagyobb félelmévelForrás: TV2

Gábor a Life-nak azt is elárulta, miként viselte azt, hogy egyedül ő nem tudott megbirkózni a fallal:
„Nagyon kellemetlenül érintett a helyzet, látva, hogy csak én nem mentem fel a falra a csapatból. Viszont én úgy indultam neki a játéknak, hogy ami veszélyforrás lehet, azt nem vállalom be, a kislányom és a családom érdekében sem. Persze éles helyzetben, adrenalin löket hatására, amikor azonnal cselekedni kell, másként működik az agyunk, ez viszont csak egy gyakorló edzés volt. Nálam a tériszony gyerekkori emlékekhez kötődik. Sokszor vittek cirkuszba, amit nem igazán szerettem. Az állatokat sajnáltam, a bohócokat utálom, és egyszer a szemem láttára esett le egy légtornász a magasból, ami traumaként él bennem a mai napig."

A Totemben két sztárcsapat küzd egymással a Bakonyban, különféle fizikai és ügyességi feladatokat végrehajtva, titkos üzeneteket, elrejtett kristályokat keresve. A műsorvezető Ördög Nóra. A Szarvasok instruktora az egykori exatlonista, valamint a Farm VIP első évadának győztese Novák Zalán, az ő csapatát erősíti Szőke Zoltán, Csősz Boglárka, Leo, Hamvai PG, Baronits Gábor, Oczella Eszter és a testvére, Oczella Krisztina. A Farkasokat a volt kommandós, Varga Ferenc instruálja, ebbe a csapatba tartozik Varga Viktor, Völgyesi Gabi, Krausz Gábor, Horváth Csenge, Ekanem Bálint Emota, Szabó Dóri és Busa Pista.