Zalatnay Saroltát már 16 évesen figyelte a titkosszolgálat: ez volt az oka

Life TV -
titkosszolgálat Zalatnay Sarolta ügynök jelentés Scampolo Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának Facebook-bejegyzéséből az derül ki, hogy Zalatnay Saroltáról, azaz Ciniről már 16 éves korában jelentést írt egy ügynök.

Cini énekesnői karrierje úgy kezdődött, hogy középiskolájában, a Toldy Ferenc Gimnáziumban 1963 novemberében téli bált rendeztek, ahol a Scampolo zenekar is fellépett. Cini felkéredzkedett a színpadra énekelni, és mivel a frontember Komár Lászlónak nagyon tetszett az ifjú Zalatnay, a következő évben elkezdtek együtt dolgozni, majd egy pár is lettek - írja a Blikk.

Ennek köszönhető, hogy a fiatal Ciniről elkezdett jelenteni a titkosszolgálat, mivel akkoriban az államhatalom félt a fiatal és a szocialista rendszer szerint lázadó nemzedéktől, így beszervezett III/III-as ügynökök figyelték a kor előadóművészeit.

- olvasható az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára Facebook-oldalán, mely szerint egy Csorba Pál fedőnevű ügynök által 1964-ben készített jelentést Zalatnay Saroltáról. Cininek fogalma sem volt az egészről, annyit tett hozzá, hogy ő akkoriban csak énekelt és boldog tinédzser volt. Beszervezni soha sem próbálták, arról meg fogalma sincs, hogy ki és mikor jelentett róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.