Felháborító videó: A hazai gyorsétteremben a földről szedik fel a húspogácsát és a cipőtalpukba törlik a sajtot - Videó

higiénia videó dolgozók hamburger gyorsétterem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkoló felvétel került a nyilvánosság elé, amelyen jól látni, hogy mi történik az egyik hazai gyorsétterem konyhájában.A megfelelő higiénia betartása helyett a földről szedik össze a húspogácsát, és a cipőtalpukba törlik bele a sajtot az dolgozók. 

Polgárpukkasztó felvétel került ki a Twiterre nemrég, amely a Magyarországon is rendkívül népszerű gyorsétteremlánc egyik hazai üzletének konyhájában készült, bár azt egyelőre nem tudni, hogy mikor. A videón jól látszik, hogy az alkalmazottak a cipőjük talpán húzzák végig a hamburgerekbe szánt sajtot és a földön forgatják meg a szintén a szendvicsekbe való húst - szúrta ki a Blikk.

Továbbá az is tisztán hallható, hogy a dolgozók nagyokat nevetnek gyomorforgató jelenet láttán, sőt, mi több, egy szöveges üzenetet is mellékeltek a fogyasztóknak.

"Így kérjetek éjjel hagyma meg uborka nélküli szarokat, remélve, hogy friss lesz"

- olvasható a felvétel alatt látható feliraton.

A lap e-mailben kérdéseket tett fel a gyorsétteremláncot képviselő ügynökségnek, amelyekre a következő válaszok érkeztek:

"Az említett videóról bejelentésen keresztül szereztünk tudomást. A belső vizsgálatot ezt követően haladéktalanul megkezdtük, ez jelenleg folyamatban van.

Szeretnénk leszögezni, hogy a videón látható magatartás a hálózatunkban példátlan és teljes mértékben elfogadhatatlan.

A McDonald's éttermekben az élelmiszerbiztonságra és minőségbiztosításra kiemelt hangsúlyt fektetünk. Ezen a területen alkalmazott gyakorlataink az iparágon belül is kiemelkedőek, melynek során az egyik legszigorúbb nemzetközi élelmiszerbiztonsági rendszert alkalmazzuk. Munkatársainkkal szemben a magas minőség érdekében szigorú elvárásokat támasztunk, kollégáinkat folyamatosan képezzük, oktatjuk. Szigorú sztenderdjeink betartását, az említett gyakorlatok magas szinten történő megvalósítását rendszeres külső és belső auditokon ellenőrizzük.

Amennyiben a videó valódisága igazolást nyer, a vizsgálat eredményének megfelelően az érintett munkavállalókkal szemben a szükséges munkajogi lépéseket meg fogjuk tenni."

Sürgősen távoznia kell a McDonald's vezérének: nagy hibát követett el

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.