A család négy évvel ezelőtt kapott egy levelet, melyben tévesen azt állították, hogy Jeanne Pouchain elhunyt. A nő azonban ma is él és virul, viszont eddig hiába várta, hogy ezt hivatalosan is elismerjék. 

A nevem Jeanne volt. Még mindig Jeanne, miután 2017-ben halottnak nyilvánítottak"- mesélte az 59 éves nő, miközben egyik cigarettát szívta el a másik után. Az egész akkor kezdődött, amikor a család négy évvel ezelőtt levelet kapott a bíróságtól, amelyben tévesen azt állították, hogy meghalt, és a férjének és a fiának kell kifizetnie az állítólagos tartozását. 

Jeanne, mivel nem tudott dolgozni, és félt elhagyni a házát, mert már nem volt érvényes személyi igazolványa és társadalombiztosítási száma, visszavonultan kezdett élni. 

Az életem, nos, az egy semmi. Úgy érzem, nincs semmi hasznom. Semmi vagyok, és semmi hasznom. És ez nehéz"

- mondta a nő a Reuters-nek, aki előtt most felcsillant a remény, hogy négy év után végre hivatalosan is  elismerik, hogy életben van és visszakapja az életét. Első útja az orvoshoz fog vezetni, ugyanis nincs a legjobb egészségi állapotban, ráadásul a társadalombiztosítás hiányában fogorvoshoz sem tudott menni, így jelenleg összesen hat foga van. A másik álma, hogy új, normális életet éljen családjával. Az elmúlt időszak nagyon megviselte: napközben még csak eltöltötte az időt, de az éjszakákat végigforgolódta, másfél órákat tudott csak aludni.