A Séfek séfe hétfői adásában a versenyzők már élesben bizonyíthattak. A konyhában olyan dolog történt, amit sem a nézők, sem a versenyzők nem felejtenek el egy darabig.

Elérkezett a műsor abba a szakaszába, amikor a továbbjutott versenyzőknek azt kell bebizonyítaniuk, hogy csapatban is megállják a helyüket. A tét óriási, hiszen a korábbi szabályoktól eltérően a séfeknek már az első feladat után döntést kell hozniuk néhány versenyző jövőjéről.

A hétfői Wolf András napja, a választott tematikája alapján pedig első feladatként egy fél sertést kell feldolgozniuk a versenyzőknek, majd a belsőségekből bőségtálat készíteni. A versenyzők óriási káoszt csináltak a konyhában.

Nemcsak a jó étel elvárás, hanem a rendezett pult és a rendesen szétbontott hús is

- mondta András, akinek a szavait teljesen figyelmen kívül hagyták. Vomberg Frigyes meglepően reagált erre, és magából kikelve, torkaszakadtából üvölteni kezdett.

Állj meg! – ordította Frici hangosan, majd így folytatta:

Nem hallottátok, hogy szólt a nap séfje?! Mit csináltok? Meg volt adva, hogy mi a követelmény, nem feleltek meg neki! – kiabálta Frici, aki azért ordított, mert utálja a tiszteletlenséget.

Őszintén megmondom, összesz*rtam magam

–mondta az egyik versenyző.