Erdélyi Mónikát az ország a Mónika Show-ban ismerte meg. Az egykori televíziós nem sokat változott azóta, hiszen a mindig mosolygós műsorvezető jókedve továbbra is töretlen. 

Erdélyi Mónika a Best magazinnak mesélt arról, mivel foglalkozik mostanában. 

Erdélyi Mónika visszatért régi szakmájáhozForrás: Vadnai Szabolcs/Vadnai Szabolcs

 "A tévézés háttérbe szorult, habár jelen van az életemben, feltűnök egy-egy produkcióban. Olykor sajnálom, hogy nincs saját műsorom, szerettem, jó érzés és klassz volt, hogy egy egész show rám épült. Az egy feszített tempót követelt meg, ma lassabb az életem" - nyilatkozta Mónika. Minden reggel ő viszi az iskolába lányát, Millit, majd ezt követetően hazamegy és megtervezi a napját. Az egykori műsorvezetőnek több szakmája is van, dolgozhatna akár párterapeutaként, vagy cukrászként, de jelenleg a közgazdász végzettségégnek köszönhetően pénzügyekkel foglalkozik. 

Visszanyúltam a régi szakmámhoz, anyukám pénzügyi szakember, privát banki tanácsadással foglalkozik, vele dolgozom együtt. Pályázatokat írok, pénzügyi, illetve háttérelemzéseket végzek, ebből élünk ma. Másfelől anyu az évek alatt nagyon jó befektetéseket eszközölt számomra, ebből is van bevételem, így a megélhetésünk sincs veszélyben."