Megrázó: ezek voltak az Alec Baldwin által lelőtt operatőr utolsó szavai

forgatás lövés tragédia Halyna Hutchins Alec Baldwin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész világot megrázta a hír, hogy Alec Baldwin a Rust című film új-mexikói forgatásán véletlenül lelőtte a film operatőrét, Halyna Hutchins-t. 

Felfoghatatlan tragédia történt a Rust című film forgatásán: Alec Baldwin véletlenül lelőtte a film operatőrét, aki a helyszínen életét vesztette. A Kronen Zeitung most rekonstruálta az eseményeket interjúk, E-mailek és SMS-ek segítségével. Az újság szerint másodpercekkel a baleset előtt Baldwin egy fegyveres jelenethez gyakorolt egy templomban, miközben jobb kezével kihúzta a fegyvert a bal tokból. A jelentés szerint a színész meg akart győződni arról, hogy a stáb pontosan a megfelelő szögben forgat, amikor kilőtte 45-ös kaliberű Coltjából az első golyót.

- mondta Alec Baldwin, mielőtt meghúzta a ravaszt. Halyna Hutchins hátratántorodott, a vezető világítástechnikus kapta el, miközben vér szivárgott a mellkasán lévő sebből. Az egyik hangmérnök látta, ahogy a golyó elhagyta az operatőr testét és Joel Souza rendezőt találta el, aki hangosan kiabált:

Baldwin letette a fegyvert és többször megkérdezte, hogy "Mi a franc történt?". A hangasszisztens ezután Hutchins fölé hajolt, a jelentés szerint a szemébe nézett, és azt mondta: „Ó, ez nem volt jó." Erre az operatőr azt válaszolta:

- ezek voltak az utolsó szavai.

Alec Baldwint nagyon megviselték a történtek, aki a barátjának tartotta az operatőrt. Elmondása szerint egy az egybillióhoz az esélye egy olyan halálos balesetnek, mint ami a filmforgatáson történt. Dave Halls volt az, aki a rendőrség jelentése szerint Baldwin kezébe adta a fegyvert. Ő azonban nem emlékszik pontosan, kik és mikor ellenőrizték a kellékfegyvereket. A protokoll szerint a pisztolyokat a fegyvermesternek kell előkészítenie, majd átadnia a segédrendezőnek, akinek utoljára ellenőriznie kell, nincs-e azokban éles lőszer.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.