Meglepő kijelentést tett Oszter Sándorról pályatársa: "Egy vulkán volt"

gyász emlék Oszter Sándor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tragikus hirtelenséggel elhunyt Oszter Sándorra emlékezett az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában. A Kossuth-díjas művésszel töltött közös pillanatait pályatársa és barátja, Benkő Péter idézte fel, aki szerint Oszter páratlan művészi képessége abban rejlett, hogy elképesztő indulatokkal dolgozott, egy kitörésre kész vulkán munkált benne.

Oszter Sándor egyik híres mondása volt, hogy az életben a legnehezebb dolog önmagunk alakítása a hétköznapokban. Az ember nem tud mindig kreatív, erős és szilárd jellem lenni, néha csak ül és nyalogatja a sebeit. A Magyar Televízió Rózsa Sándor-sorozatának címszereplőjeként országszerte ismertté vált művész 2021. október 29-én hunyt el.

Oszter Sándor Forrás: MTI/Beliczay László

„Egy szimpatikus hős volt, de mint a legtöbb színésznek, neki is hatalmas indulatai voltak. Oszter Sándor egy vulkán volt. Bár én sosem voltam tanúja a kitöréseinek, de úgy sejtem, ezzel a vulkánnal küzdött egész életében" – emlékezett vissza a közelmúltban elhunyt pályatársára Benkő Péter kétszeres Jászai Mari-díjas színművész.

Benkő Péter Forrás: MTI/Zih Zsolt

„Sándor egy kemény, betyárhős alkatú ember volt. De sosem volt antipatikus. Szerették őt, mert kedves, szeretnivaló személyiség volt, nemcsak a filmvásznon és a színpadon, hanem az életben is" – tette hozzá Benkő Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.