Sokan azt gondolják, hogyha diétáznak, akkor nem ehetnek csokit vagy tésztaételt. A táplálkozási szakértő szerint azonban az a sikeres diéta titka, ha nem vonunk meg mindent magunktól. 

Mark Schatzker táplálkozási szakértő szerint az a kilók leadásának a trükkje, hogy nem tagadunk meg mindent önmagunktól. Szerinte visszaüthet, ha lemondunk kedvenc ételeinkről és helyette mesterséges helyettesítőkkel akarjuk megtéveszteni a testünket. Ezáltal ugyanis károsodik testünk azon képessége, hogy megmondja, mire van szüksége - írja a The Sun

A szakértő szerint nem kell mindenről lemondanod, ha diétázol.Forrás: Shutterstock

A szakértő állítása szerint az segít egészségesebb, boldogabb életet élni és az segít a fogyásban, ha nem korlátozzuk folyamatosan azt, hogy mit eszünk. 

Arról beszélek, hogy távolodjunk el a kalóriák és tápanyagok számolásától, és inkább az étkezés élményére koncentráljunk"

- nyilatkozta Mark Schatzker, aki azt mondja, hogy az ész nélküli étkezés helyett egy jól elkészített étel segítene kielégíteni az ízek iránti vágyainkat és a jóllakottság érzését. Ez megmagyarázza, hogy az olyan országokban, mint Olaszország, miért esznek az emberek hatalmas adagokat, és miért van mégis, hogy a mediterrán országokban alacsonyabb az elhízás aránya, mint más nyugati országokban.