Ennek örülni fogsz: a táplálkozási guru szerint ez lehet a diétád titkos fegyvere

Forrás: Shutterstock -
diéta táplálkozási szakértő csokoládé tészta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan azt gondolják, hogyha diétáznak, akkor nem ehetnek csokit vagy tésztaételt. A táplálkozási szakértő szerint azonban az a sikeres diéta titka, ha nem vonunk meg mindent magunktól. 

Mark Schatzker táplálkozási szakértő szerint az a kilók leadásának a trükkje, hogy nem tagadunk meg mindent önmagunktól. Szerinte visszaüthet, ha lemondunk kedvenc ételeinkről és helyette mesterséges helyettesítőkkel akarjuk megtéveszteni a testünket. Ezáltal ugyanis károsodik testünk azon képessége, hogy megmondja, mire van szüksége - írja a The Sun.

A szakértő szerint nem kell mindenről lemondanod, ha diétázol. Forrás: Shutterstock

A szakértő állítása szerint az segít egészségesebb, boldogabb életet élni és az segít a fogyásban, ha nem korlátozzuk folyamatosan azt, hogy mit eszünk.

- nyilatkozta Mark Schatzker, aki azt mondja, hogy az ész nélküli étkezés helyett egy jól elkészített étel segítene kielégíteni az ízek iránti vágyainkat és a jóllakottság érzését. Ez megmagyarázza, hogy az olyan országokban, mint Olaszország, miért esznek az emberek hatalmas adagokat, és miért van mégis, hogy a mediterrán országokban alacsonyabb az elhízás aránya, mint más nyugati országokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.