Hogy lehet az, hogy sok férfi a tél derekán még pólóban flangál az utcán, miközben a nők három pulcsiban is majd' megfagynak?

Bár a férfiaknak talán már elegük van abból, hogy az összes pulcsijuk valamelyik nőismerősüknél landol, a tudósok most kiderítették, hogy mi az oka annak, hogy a nők hamarabb kezdenek fázni, mint a férfiak.

A kutatások arra az eredményre vezettek, hogy a nők azért fázósabbak, mint a férfiak, hogy a nemek jobban elkülönüljenek egymástól. Ugyanezt vonást megtalálták több madárfajnál és emlősöknél is. A nőstények általában jobban kedvelik a kellemes meleget, írja a The Sun.

"A férfiak és a nők máshogy érzékelik a hőmérsékletet. Ez a különbség nem azért alakult így, hogy a párok vitatkozni tudjanak azon, hogy hány fok van a lakásban, ellenkezőleg. A jelenlegi álláspontok alapján azért alakult így, hogy a párok időnként egy kis távolságot tartsanak egymástól, hogy egyedül élvezhessék egy kicsit a békét és csendet" - mondta Dr. Eran Levin, a Tel Aviv Egyetem professzora. 

A professzor szerint kutatások igazolják, hogy ez a jelenség megfigyelhető az állatvilágban is: a nőstények jobban kedvelik a melegebb környezetet, mint a hímek. 

Forrás: Thinkstock