Megfejtették, hogy a nők miért fázósabbak a férfiaknál

Forrás: Thinkstock -
fázás hideg férfi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy lehet az, hogy sok férfi a tél derekán még pólóban flangál az utcán, miközben a nők három pulcsiban is majd' megfagynak?

Bár a férfiaknak talán már elegük van abból, hogy az összes pulcsijuk valamelyik nőismerősüknél landol, a tudósok most kiderítették, hogy mi az oka annak, hogy a nők hamarabb kezdenek fázni, mint a férfiak.

A kutatások arra az eredményre vezettek, hogy a nők azért fázósabbak, mint a férfiak, hogy a nemek jobban elkülönüljenek egymástól. Ugyanezt vonást megtalálták több madárfajnál és emlősöknél is. A nőstények általában jobban kedvelik a kellemes meleget, írja a The Sun.

"A férfiak és a nők máshogy érzékelik a hőmérsékletet. Ez a különbség nem azért alakult így, hogy a párok vitatkozni tudjanak azon, hogy hány fok van a lakásban, ellenkezőleg. A jelenlegi álláspontok alapján azért alakult így, hogy a párok időnként egy kis távolságot tartsanak egymástól, hogy egyedül élvezhessék egy kicsit a békét és csendet" - mondta Dr. Eran Levin, a Tel Aviv Egyetem professzora.

A professzor szerint kutatások igazolják, hogy ez a jelenség megfigyelhető az állatvilágban is: a nőstények jobban kedvelik a melegebb környezetet, mint a hímek.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.