Döntőjéhez érkezett a Dancing with the Stars. A táncos showműsorban három férfi színész és egy énekesnő maradt csak versenyben. Megjósolhatatlan, hogy melyik páros fog a végén diadalmaskodni.

Kamarás Iván és táncpartnere, Mikes Anna volt a múlt szombati elődöntő nagy meglepetése, akik először egy pörgős tánccal, a jive-val robbantották fel a színpadot, a második körben pedig egy szívhez szóló, megható produkcióval érdemelték ki a közönség és a zsűri elismerését.

A finálé kapujában nagy volt a nyomás a versenyzőkön, nem engedhették meg maguknak a legkisebb félrelépést sem, ugyanis könnyen a szombati lehetett volna az utolsó táncuk. Ez azonban meg sem fordult Iván és táncpartnere, Anna fejében:

„Amikor színpadra lépünk, akkor maximálisan csak a táncra koncentrálunk. Az járt a fejünkben, hogy egy nagyon szép táncot hozzunk ide a parkettre, és szeretnénk tökéletesen megcsinálni. Meg sem fordult a fejünkben, hogy ez lehet esetleg az utolsó, nem ezen volt a fókusz. Szerencsére nem az lett, és mehettünk tovább"mondta Anna a Life.hu-nak.

Nem gondoltak arra, hogy ez lehet az utolsó táncFotó: Hirling Bálint/Life.hu

A szombati második táncuk egy kevésbé ismert stílus, az american smooth volt. A megható produkción érezhető volt, hogy Iván kizárta a külvilágot, és sokkal jobban átadta magát a táncnak, mint eddig bármikor. A siker nem maradt el, hatalmas ovációt kapott a közönségtől.

Én most úgy álltam színpadra, hogy nem teljesíteni akartam, hanem csak élvezni a táncot, megélni a pillanatot, azt a történetet, ami rólunk is szól. Gyönyörű tükörképe volt az eddigi közös utunknak– mesélte Iván, akinek színészi tehetségét tudatosan nem használták ki az eddigi táncok során.

„Anna a műsor elején úgy döntött, hogy a színészet helyett próbáljunk meg tisztán a tánccal érzelmeket közvetíteni. Még ha ez is volt a nehezebb út, én teljesen megbíztam benne, hittem neki, hogy sikerülni fog. Nem akartunk olcsó, hatásvadász, manipulatív eszközöket bevetni, más lett a mi utunk."

A tánc nyelvén akartunk érzelmeket, férfi-női érzéseket mutatni, legutóbb már komplett emberi sorsokat. Remélem, sikerült elvarázsolni a közönséget, mi a szívünket-lelkünket is beletettük.

Anna és Iván a műsor egyik legszerethetőbb párosaFotó: Hirling Bálint/Life.hu

A zsűri és a nézők véleménye is az, hogy az egyik legnagyobb utat Iván járta be, aki adásról adásra magabiztosabb a tánclépésekben, felszabadultabb a parketten. A legutóbbi adásban Iván új külsővel állt színpadra, ami mellett a zsűritagok sem mentek el szó nélkül. A színész ugyanis megszabadult szakállától, ami az elmúlt egy évben az imidzse része volt.

„Kicsit elegem lett belőle, úgy gondolom, hogy itt az ideje megmutatnom ismét az igazi arcomat. Ez a megtisztulás passzol ahhoz a fejlődési ívhez, amit bejártunk Annával a műsorban."

Egyre többet és többet adtunk magunkból, a döntőre pedig levetünk minden álarcot.

Kamarás Iván idén decemberben ünnepli 49. születésnapját, és látótávolságon belülre kerül az ötödik X. A színész azonban olyan jól tartja magát, hogy egyáltalán nem hagyott nyomot rajta az idő vasfoga. Talán az lehet a titka, hogy elég sajátos módon kezeli az éveinek számát.

„Amióta betöltöttem a 45-öt, már visszafelé számolok, szóval jövőre nem is 50, hanem 40 leszek."

Furcsa hozzáállás, de működik Ivánnál, mert simán letagadhat még több évet is

– teszi hozzá nevetve táncpartnere, Anna.