Elképesztő látvány: Itt épül a legújabb luxusvidámpark - Videó

luxusvidámpark Szaúd-Arábia olaj Vidámpark olajfúrótorony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt években hatalmas építkezési hullám zajlik a közel-keleti országokban. Szemmel nehezen felfogható magasságú felhőkarcolók, új szigetek, luxusszállodák és sportközpontok bukkanak elő a semmiből.

Szaúd-Arábia hamarosan megrendezi az ország első Forma-1-es futamát. A versenynek egy kimondottan erre a célra épített, félig utcai pálya ad helyet a Vörös-tenger partvidékén fekvő Dzsiddában. Az arab állam azonban még több futurisztikus projektet tervez a jövőben.

2024-re egy teljes várost szeretnének felépíteni a sivatagban, most pedig arról érkeztek hírek, hogy luxusvidámparkot hoznak létre a tengeren. A gigantikus szórakozóhely alapját egy elhagyatott olajfúrótorony adja. A 150 ezer négyzetméteres építményre óriáskereket, csúszdákat, gokartpályát, vízi éttermet, három szállodát és függővasutat is terveznek - írta meg a szeretlekmagyarorszag.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.