Október 30-án érkezett a megdöbbentő hír, hogy szívinfarktusban elhunyt Oszter Sándor. Halálhíre az egész országot megrendítette.  

A mai napon helyezték végső nyugalomra a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt, Oszter Sándort. Lánya, Oszter Alexandra nyilvánosságra hozta a temetés napját és időpontját, így bárki részt vehetett a megemlékezésen. A temetésen Bodrogi Gyula tartott megható beszédet, míg Orbán Viktor egy levélben emlékezett meg a népszerű színészről - írja a Blikk.

Orbán Viktor Facebook-oldalán ezzel a képpel búcsúzott Oszter Sándortól.Forrás: Orbán Viktor facebook

"Sándor, éltél, és ebbe más is belehalt már. De még élhettél volna. Neked még élni kellene! Neked még lenni kellene! A halál nem illett hozzád soha. Rólad mintázni lehetett, lehet az életet. Tudtál tenni, tudtál lenni, tudtál szeretni, nem szeretni, tudtál úgy élni, mintha élnél, és tudtál játszani a halállal. De soha nem láttalak meghalni. Hogy becsaptál minket! Megcsaltál minket. De nem menekülsz, utánad megyünk! Te betyár! Te örök Rózsa Sándor"

- hangzottak Bodrogi Gyula szavai, majd Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár olvasta fel Orbán Viktor levelét.

"Sok színész vágyik egy olyan szerepre, amely végigkíséri az életét, és ami miatt már életében legenda lesz. Oszter Sándor számára ez volt Rózsa Sándor figurája, és habár sokunk számára ő mindörökké a betyárok királya marad, az elmúlt évtizedek során bebizonyította, hogy messze több annál. Aki akár csak egyszer is látta őt a színpadon, filmvásznon vagy a televízióban, az tudja, hogy bármit el tudott játszani. A kisujjában volt a tragédia és a komédia, a vers és a próza, az ének és a tánc, ezért épp olyan hitelesen alakította a munkást és a hősszerelmest, mint Otellót, A 80 huszár Máté Péterét, vagy sok évvel később az Argó Tejesemberét. Hálásan emlékszünk arra, hogy bár hívták Hollywoodba, ő mégis ragaszkodott hazájához és az anyanyelvű játékhoz, ezért halálig a mi hősünk maradt, aki számos felejthetetlen színpadi alakítással és filmszereppel ajándékozott meg bennünket. Megrendüléssel értesültem arról, hogy Magyarország egyik legkarakteresebb színművésze, kedves barátom, Oszter Sándor eltávozott közülünk. Engedjék meg, hogy ez úton fejezzem ki őszinte együttérzésemet, és a következő nehéz időszakhoz sok erőt kívánjak önöknek. Részvéttel, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke"

- állt a levélben.