Használt ruha az új trend? Miss Mood szerint így vásárolj turkálóban

Forrás: Polyák Attila - Life.hu -
használt ruha turkáló Miss Mood magazin fenntarthatóság Kon-tour
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karácsony közeledtével sokan arra ösztönöznek minket, hogy plázák üzletei helyett turkálóból vásároljuk meg a tökéletes ünnepi szettet. A Kon-tour következő epizódjában, december 22-én, Miss Mood énekesnő abban segít, hogyan készüljünk fel egy turkálós napra és milyen szempontokat vegyünk figyelembe a legideálisabb ruhadarabok megtalálásához.

Régen kellemetlennek vagy cikinek tartottuk felvállalni azt, ha turkálóban vásároltuk ruhadarabjainkat, ellenben mára ez sokak által követendő példa lett. Miss Mood szerint ez sokkal inkább elhatározásról, mint anyagiakról szól, hiszen a turiban való vásárlással a tudatosság és a fenntarthatóság mellett döntünk. Ugyanis, a fast-fashion kínálat folyamatos bővülése mára globális problémává vált.

Az énekesnő úgy gondolja, ha mindenki csak 1-1 ruhadarabot vásárolna használtan, máris sokat tehetnénk a környezettudatosság jegyében.

Fotó: Polyák Attila - Life.hu

A Kon-tour következő részében Miss Mood a turkáló kisokosban arra ad tippeket, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe, ha turkálni megyünk. Másrészt, az énekesnő megosztja velünk, hogy mik az ő kedvenc ruhadarabjai és mi a történetük. Az epizódban rácáfol arra a sztereotípiára is, hogy a turiban csak silány minőségű darabokkal találkozhatunk.

Az énekesnő, azaz Mező Dóri azt is elárulja, hogy a fenntarthatóság mellett mit jelképez az életében a turkálás és miért vált szívügyévé mindenkit erre ösztönözni. Ha te is azok közé tartozol, akik ódzkodtak eddig használt ruhát vásárolni, nézd meg a Kon-tour epizódját: Miss Mood kisokosa garantáltan eloszlatja minden kételyedet.

Keresd a Kon-tourt minden szerdán és vasárnap a Life.hu-n.

Fotó: Polyák Attila - Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.