népességcsökkenés civilizáció Elon Musk jövő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elon Musk, a Space-X és a Tesla vezérigazgatója, a világ leggazdagabb embere szerint a civilizációnk bukásra van ítélve.  
Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Elon Musk szerint a csökkenő születési ráta az egyik legnagyobb civilizációs kockázat. Szerinte túl sokan gondolják azt, hogy a túlnépesedéstől kell félni, miközben egyre többen döntenek úgy, hogy többek között a klímaváltozásra hivatkozva inkább nem vállalnak gyereket. Ő ezt másképp látja, írja a CNBC.

„Ha az emberek nem vállalnak több gyereket, akkor a civilizáció összeomlik. Jegyezzétek meg a szavaimat!" - jelentette ki a The Wall Street Journal vezetői csúcstalálkozóján a milliárdos vezető, aki maga is hat gyerek édesapja.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.