Súlyos vád: külföldi előadótól nyúlta dalát az X-Faktor felfedezettje?

Alee X-Faktor dallopással vádolják Aleet X-Faktor botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csitulnak a kedélyek az X-Faktor körül. A tizedik évadát ünneplő tehetségkutató a napokban azzal került a címlapokra, hogy az egyik mentor, Gáspár Laci eltévesztette az Omega slágerének dalszövegét, amikor megemlékeztek a nemrégiben elhunyt Kóbor Jánosról. Most pedig újabb botrány lehet kibontakozóban.

A műsor idei szezonja hétvégén zárul, az egyik nagy esélyes pedig a fiatal rapper, Alee. A nehéz körülmények között élő fiúnak gyorsan beindult a karrierje, alig hogy színpadra lépett a tehetségkutatóban, már meg is jelentek önálló dalai. Az egyik számot azonban lehet, hogy külföldi előadótól nyúlta.

Alee-t a Kultúrkör nevű formáció énekese, a színész Darvasi Áron vádolta meg azzal, hogy Nem felejtek című dalát az Ocean Wisdom együttestől nyúlta.

Alee szerint, mielőtt valaki betámadja őt, érdemes lenne tájékozódni Forrás: RTL Sajtóklub/© Szabó Gábor / Gabriel Szabo/Rtl Sajtóklub

"Az, hogy a beat hasonlít simán megeshet, mivel online keresgélek ingyenes alapokat producerektől, amelyekből kiindulunk és átformáljuk. Így jött be a legutóbbi dalba például a metál rész is, pont azért, hogy más legyen ne ugyanaz" – mondta Alee a Blikknek.

A fiatal rapper emellett reagált az őt betámadó előadó vádjára is: "A Kultúrkör ezen tagjának üzenem: legközelebb mielőtt valakiről ítéletet mond, járjon utána, hogy hogyan működik egy rappernél a dal írásának folyamata" – zárta le az ügyet Alee, aki nem viseli jól a kritikát, már Gáspár Laci negatív értékelése után megfordult a fejében, hogy felhagy az énekléssel.

A külföldi dalt ide kattintva, Alee számát pedig ezen a linken hallgathatjátok meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.