A műsorvezető tisztában van vele, hogy 46 évesen nem ő a legfiatalabb műsorvezető a média világában, ezért más tervei is vannak. 

Háromévesen került képernyőre, 12 éves korától a Szomszédok Julcsijaként ismerhettük meg, 2001-től pedig az egyik kereskedelmi csatorna reggeli műsorát vezette. Azóta több csatorna számos produkciójában láthatták a nézők, jelenleg a Life TV Ébredj velünk és az Activity - Ábel Anitával című műsorait vezeti.

Ábel AnitaForrás: Nanasi Pal

A színésznő a Palikék Világa by Manna YouTube-csatorna Futtában című műsorában mesélt arról, mennyire függ a média világától, emiatt szeretne egy kicsit eltávolodni tőle.

„Szeretnék egy „B-életet" kialakítani, amiben ugyanolyan jól érzem magam. Azért tisztában vagyok a korommal és azzal, hogy jönnek a fiatal bombázók. Negyvenhat évesen igenis gondolni kell erre, nagyon sok tehetséges, fiatal csaj van, akik tudják azt, amit én - ha egyáltalán tudok valamit. Nem akarok otthon ülni, számolni a ráncaimat, és sajnálni a fiatalságomat" - mondta Palik Lászlónak.

Az adásól az is kiderült, hogy Palik Laci élete első interjúját Anitával készítette, amikor ő még csak 12-13 éves volt. Erre Anita is tisztán emlékszik, mert Laci lelkes ifjú riporterként fél órával korábban érkezett a megbeszéltnél, ezért nem volt ideje a beszélgetés előtt fogat mosni. 

A műsorvezető-színésznő azt is elmondta, hogy nem akar szomorúságban élni, de erre nincs is oka: „Szerelmes vagyok, imádom a gyerekemet, tudom, mit nem akarok; ez egy fontos dolog. Látom azt, hogy mit szeretnék létrehozni, mindennap valami inspirál"- árulta el a műsorban, futás közben.