Damu Roland tragédiája: a börtön után már sehol sem kapott munkát, kettétört az élete

Damu Roland elhunyt Damu Roland gyászhír Damu Roland tragédiája tragédia elhunyt Damu Roland Damu Roland halála
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokakat megrendített, hogy Damu Roland élete milyen tragikus véget ért. Az egykoron népszerű és keresett színész a börtönben töltött évek után már nem találta a helyét, és segítséget is alig kapott ahhoz, hogy újra talpra tudjon állni.

Számtalan színházi főszerep, sorozat- és filmszinkronok százai, valamint a Jóban Rosszban című napi szappanopera ikonikus figurája. Ezekkel a háta mögött tört ketté Damu Roland karrierje és élete is. A színészt volt barátnője, Vajna Tímea jelentette fel erőszakos közösülés és súlyos testi sértés miatt.

A bíróság végül négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a színészt, aki 2012 áprilisában vonult a hűvösre. Jó magaviselet miatt azonban hamarabb, három év után szabadlábra helyezték. A börtönben töltött évek alatt rátalált a szerelem, szabadulása után kint már a felesége és egy új élet reménye várta. Bízott abban, hogy vissza tud illeszkedni, újra színészként dolgozhat majd.

Damu Roland három év után, 2015-ban szabadult a börtönből Forrás: MTI/Lakatos Péter

Az élet azonban máshogy rendezte a dolgokat. A börtönévek után alig kapott lehetőséget a színpadon, tévében pedig szinte egyáltalán nem tűnt fel. Alkalmi munkából élt, hol pincérként, hol kőműves-segédmunkásként kereste a kenyerét. Az elmúlt hónapokban azonban már nem volt képes dolgozni, olyannyira leromlott az egészségi állapota – idézi fel a részleteket a Bors.

A közösségi oldalán többször is pénzt kért rajongóitól, hogy ki tudja fizetni a lakhatását, gyógyszereit és élelmiszert tudjon vásárolni. Hiába cikkeztek róla az újságok, senki sem hitte, hogy valóban ekkora a baj. A színészt pár hete szállították a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára, ahol saját kérésére került mélyaltatásba. Az életét azonban már nem tudták megmenteni.

Damu Roland 47 évesen, december 27-én örökre lehunyta a szemét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.