Sokakat megrendített, hogy Damu Roland élete milyen tragikus véget ért. Az egykoron népszerű és keresett színész a börtönben töltött évek után már nem találta a helyét, és segítséget is alig kapott ahhoz, hogy újra talpra tudjon állni.

Számtalan színházi főszerep, sorozat- és filmszinkronok százai, valamint a Jóban Rosszban című napi szappanopera ikonikus figurája. Ezekkel a háta mögött tört ketté Damu Roland karrierje és élete is. A színészt volt barátnője, Vajna Tímea jelentette fel erőszakos közösülés és súlyos testi sértés miatt.

A bíróság végül négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a színészt, aki 2012 áprilisában vonult a hűvösre. Jó magaviselet miatt azonban hamarabb, három év után szabadlábra helyezték. A börtönben töltött évek alatt rátalált a szerelem, szabadulása után kint már a felesége és egy új élet reménye várta. Bízott abban, hogy vissza tud illeszkedni, újra színészként dolgozhat majd.

Damu Roland három év után, 2015-ban szabadult a börtönbőlForrás: MTI/Lakatos Péter

Az élet azonban máshogy rendezte a dolgokat. A börtönévek után alig kapott lehetőséget a színpadon, tévében pedig szinte egyáltalán nem tűnt fel. Alkalmi munkából élt, hol pincérként, hol kőműves-segédmunkásként kereste a kenyerét. Az elmúlt hónapokban azonban már nem volt képes dolgozni, olyannyira leromlott az egészségi állapota – idézi fel a részleteket a Bors.

A közösségi oldalán többször is pénzt kért rajongóitól, hogy ki tudja fizetni a lakhatását, gyógyszereit és élelmiszert tudjon vásárolni. Hiába cikkeztek róla az újságok, senki sem hitte, hogy valóban ekkora a baj. A színészt pár hete szállították a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára, ahol saját kérésére került mélyaltatásba. Az életét azonban már nem tudták megmenteni.

Damu Roland 47 évesen, december 27-én örökre lehunyta a szemét.