Megható történet látott napvilágot egy gyászoló asszonyról, aki minden nap ellátogat a londoni Embankment állomásra, hogy hallja néhai férje hangját.

A londoni metróban gyakran hallani a "Mind the Gap" kifejezést, ami a metrószerelvény és az alagút közti kis rés elkerülésére figyelmeztetik az utasokat. Dr. Margaret McCollumnak sokkal többet jelent ez a kifejezés, mint másnak, ugyanis ez segít életben tartani elhunyt férje emlékét. A házaspár 1992-ben találkozott, és a férfi 2007-es haláláig együtt éltek.

Margaret férje, Oswald Laurence színészként dolgozott. Sokáig a férfi hangját használták a londoni metró északi vonalán, és egészen 2012-ig az ő hangján hallhatták a londoniak a "Mind the Gap" kifejezést. Tíz évvel ezelőtt aztán a jól ismert hangot lecserélték.

A gyászoló feleség mindennap ellátogat a metróállomásra, hogy hallja elhunyt férje hangját (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

Az asszony megkereste az üzemeltetőket, hogy mondják el neki, mi történt, ők pedig annyira meghatódtak Margaret történetén, hogy kimásolták imádott férje hangját egy CD-re, hogy otthon bármikor meghallgathassa. Emellett a londoni metróhálózat igazgatója kitalálta, hogy Embankment állomásán visszaállítják Oswald Laurence hangját, hogy így segítsenek életben tartani a férfi emlékét. Ha tehát Londonban jársz, jusson eszedbe, hogy ezen az egy állomáson más hangon hallhatjuk a "Mind the Gap" kifejezést, hála Margaretnek -írja  az Unilad.