Minden brit gyűlölte, mégis királyné lehet Camilla Parker-Bowles

Forrás: AFP/Thomas Bregardis -
közellenség Windsor-ház trónörökös királyné királyi család II. Erzsébet brit királynő Károly herceg Diana hercegnő Camilla Parker-Bowles brit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretőből először a trónörökös felesége lett, most pedig akár királyné is lehet a britek egykori első számú közellenségéből, a gyűlölt Camilla Parker-Bowlesból. 

A brit trónörökös 1970 óta folytatott viszonyt a férjes asszonnyal, aki közvetve hozzájárult Diana halálához is, hiszen a hercegnének Camilla miatt volt boldogtalan a házassága, miatta vált el férjétől, Károly hercegtől.

Forrás: AFP/Thomas Bregardis

Igen rossz pozícióból indult hát Camilla, akinek „megszerettetéséhez" Károly herceg politikai és kommunikációs szakembereket fogadott. Felkérte Peter Mandelsont, a Lordok Házának munkáspárti tagját, segítsen nekik a tanácsaival. A szakember azt javasolta, először fogadtassa el új párját a gyermekeivel, ami sikerült is, a fiai többször is pozitívan nyilatkoztak az új nőről. A következő lépés az volt, hogy a királynő engedélyezte Károlynak, hogy elvegye szerelmét, de ő maga nem vett részt az esküvőn - írja a Blikk.

„Ezek után szépen lassan őfelsége és a közvélemény bizalmát kellett elnyerni. A terv az volt, hogy Kamilla conwalli hercegné mindig visszafogott lesz, ritkán nyilatkozik és csak jótékonysági témákban. Ez a taktika megszerettette az emberekkel őt és Őfelsége most példátlan lépéssel a feljogosította arra, hogy felvegye a királynéi címet, amikor férje trónra lép" – mondta el Mark Bolland, a pár személyi titkára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.