Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány bangladesi sziámi ikrek sziámi ikerpár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A bangladesi sziámi ikerpárt, Rabeyát és Rukayát a Cselekvés Alapítvány magyar orvoscsapata választotta szét még 2019-ben. A róluk készült dokumentumfilm második részét 2022. február 10-én mutatták be. A szülőknek több, igazán embert próbáló döntést is meg kellett hozniuk gyermekeik jövőjével kapcsolatban. 

A bangladesi sziámi ikerpárt, Rabeyát és Rukayát a Cselekvés Alapítvány magyar orvoscsapata választotta szét. A most megjelent, másfél órás dokumentumfilm a legmélyebb részletekig betekintést ad a kisgyerekek életébe, és abba, hogy a szülők milyen döntések elé állították.

A szétválasztott sziámi ikek a szüleikkel Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Az édesanyáé, Taslimáé volt az az erő, és az az akarat, amely segítségével képes volt minden követ megmozgatni azért, hogy gyermekei külön életet élhessenek. Még úgy is, hogy az édesanya tisztában volt azzal, hogy esély van arra, hogy kicsik nem élik túl a beavatkozást.

"Én azt láttam, hogy ő mindig azt mérlegelte, hogy hogy lenne jobb. Tehát ,hogy a halállal szemben az az élet, ami ezekre a gyerekekre várna, az rosszabb. És hogy valahogy ettől tudott így [dönteni], Allahhal megtámogatva" - mondta Császár Zsuzsanna, klinikai szakpszichológus, aki mindvégig jelen volt, és segítette a bangladesi családot.

A filmről Fuchs Richárd, a dokumentumfilm készítője nyilatkozott bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.