A testpozitív influenszer úgy döntött, többet nem szőrtelenít a férfiak miatt

szőrtelenítés influencer testpozitív szőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 28 éves Megan Jayne Crabbe már egy ideje Instagramon népszerűsíti az önszeretetet és önelfogadást. Nemrég úgy döntött, felhagy a szőrtelenítéssel, miután rájött, hogy egész életében megfelelési kényszerből borotválkozott.

Megan Jayne Crabbe az egyik legnépszerűbb testpozitív influenszer az Instagramon, már több mint 1,3 millió követővel rendelkezik. A 28 éves nő kamaszként anorexiával küzdött, volt, hogy csupán 28 kilót nyomott. Idővel viszont elindult a gyógyulás és az önelfogadás útján, most pedig már másokat is erre inspirál - írja a Daily Star.

Az influenszer nemrég úgy döntött, szakít a borotvájával, és nem szőrtelenít többet. Egy Instagramos kérdezz-felelek alatt egy követője rákérdezett, hogy miért hagyta abba a szőrtelenítést.

"Igazából csak elkezdett nem érdekelni. Rájöttem, hogy amióta az eszemet tudom, sosem hagytam, hogy szőr legyen a testemen. A testemen nő, és mégsem találkoztam vele rendesen. Lehet, hogy idővel ismét elkezdek szőrteleníteni, de előtte biztos akarok lenni abban, hogy saját magam miatt teszem, nem pedig a férfiak elvárásai és az elítéléstől való félelem miatt" - válaszolta Megan.

A testpozitív influenszer úgy döntött, többet nem szőrtelenít a férfiak miatt Forrás: Instagram/meganjaynecrabbe

Nem ő az egyetlen, aki az elfogadás mellett kampányol. A 31 éves Emily Jones rengeteget tesz a nagyobb méretű emberek elfogadásáért, sokszor tesz ki bikinis képeket, hogy arra bátorítsa követőit, ők is fogadják el magukat úgy, ahogy vannak.

Mindannyiunknak tele van a teste tökéletlenségekkel. Olyanokkal, amelyeket inkább eltakarnánk, esetleg még szégyelljük is. Szerencsére ma már egyre többen bíztatnak önelfogadásra és önszeretetre, aminek hála, egy-egy stria már egyre kevésbé van démonizálva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.