csillagjegy horoszkóp Marvel DC Comics szuperhős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eljátszottál már azzal a gondolattal, hogy melyik szuperhős lennél a legszívesebben? Melyik szupererő illene hozzád a legjobban, melyiket tudnád a leginkább kihasználni? Nos, a horoszkópod alapján most fény derül arra, hogy a számtalan szuperhős közül kinek a bőrébe is bújhatnál.

A DC Comics és a Marvel hősök már évek óta uralják a mozivásznat, így pedig szélesebb körben is elterjedtek azok a kitalált szuperhősök, akik korábban csak a képregények szerelmeseit tudták meghódítani.

A szuperhős karakterek egyáltalán nem felszínesek: tulajdonságaik a belső személyiségvonásaikra, jellemükre, életútjukra engednek következtetni. Ezek alapján minden csillagjegyhez lehet társítani egyet.
Ez a szuperhős lennél a horoszkópod alapján

Kos – Farkas

Az X-Men csapat oszlopos, mégis legkülöncebb tagja - aki eredetileg Rozsomák – egyértelműen a Kos csillagjegyhez passzol. Ő az, aki megy a feje után, legyűrhetetlen, ha valamit a fejébe vesz. Neki nem lehet megszabni, hogy mit tehet. Különc, akit csak kevesen értenek meg igazán. Önfejűsége gyakran bajba sodorja, de a kudarcoktól csak még erősebbé válik. Nem mentes a dühkitörésektől, de hamar lecsillapodik.

Bika – Küklopsz

A X-Men alakulat tagja, Scott Summers szuperhős nevét a lézerszeméről és az azt befolyásoló szemüvegéről kapta. Küklopsz sok hasonlóságot mutat a Bika gyengeségeivel, melyek a féltékenység, makacsság és birtoklási vágy. Azonban a Bikához hasonlóan nagyon tud szeretni, kiváló társ és gyakran maga elé helyezi mások jólétét. Elég csak arra gondolni, hogyan is viszonyul szerelméhez, Jean Grey-hez.

Ikrek – Vasember

Az Ikrek személyisége magával ragadó, gyakran érezhetjük beképzeltnek, mivel magabiztosságát nem rejti véka alá. Épp, mint a Marvel szuperhőse, Tony Stark, azaz Vasember. A véleményét kimondja, nem hódol be senkinek, de tesz is azért, hogy elismerjék.

Robert Downey Jr. mint Vasember a filmben. Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Marvel studios/Marvel Studios

Emellett Vasember az Ikrek energikusságát is magán hordozza. Szeret ugyan kikapcsolódni, de lételeme, hogy aktívan foglalja el magát.

Rák – Amerika Kapitány

A hazája iránti töretlen elkötelezettség: talán így lehetne a legegyszerűbben leírni Amerika Kapitány személyiségét, hozzátéve, hogy önzetlen, és mások érdekeit mindig, minden helyzetben a sajátja elé helyezi. A Rák számára a család az egyik legfontosabb kincs, értük az alapvetően békés természete ellenére bármire képes. Amerika Kapitány számára a nemzete, a barátai, a csapattársai jelentik a családot.

Amerika Kapitány nem csupán bátor és erős harcos, hanem okos és kreatív taktikus is, ami a Rák másik erős tulajdonsága.

Oroszlán – Wonder Woman

Az Oroszlán született vezető, aki tudja, hogy a szavára adnak mások. Amiben hisz, azért bármire képes, és semmi sem állhatja útját. Kevés szuperhős hasonlít jobban az Oroszlán fenségességéhez, mint Wonder Woman, aki azon kevés női szuperhősök közé tartozik, akit elég érdekesnek tartottak a mozivásznon való megjelenítéshez.

Egy amazon, aki ráadásul az uralkodónő gyermeke. Neki hiába mondják, hogy ne vegyen részt az emberek háborújában, ő eldöntötte, és nem hátrál meg. Épp, mint egy Oroszlán.

Szűz - Pókember

A Szüzekre jellemző az önostorozás, az, hogy elsősorban önmagukat okolják olyasmiért is, amihez csupán egy vékony szál köti őket. Pont, mint Pókember, aki kudarcai miatt önmagában keresi a hibát, sőt, a szeretteiért is nagyobb felelősséget vállal, mint az elvárt. Ő az a szuperhős, aki a legtöbb veszteséget szenvedi el.

A Szűz keményen megdolgozik azért, hogy az őt ért kritikákat képes legyen jól látni, nem pedig belesüppedni az önvádba, éppen, mint a csodálatos Pókember.

Mérleg – Batman

A Mérleg kettősségét találjuk meg Bruce Wayne-ben, akiben benne él a szuperhős, Batman. Ennek a csillagjegynek nagyon fontos az egyensúly és az igazságosság, csakúgy, mint Batmannek. A Mérleg gyakran mutatja magát másnak – erősebbnek - mint amilyen igazából a lelke mélyén; valójában sérülékeny. Ezt láthatjuk a playboy Bruce és a hős Batman személyiségében is.

A Mérleg ugyanakkor nagyon jó diplomata, inkább ésszel, mint erővel oldja meg a konfliktusokat. Batman az a szuperhős, aki sosem öl, és nem a szupererejével, hanem praktikus eszközeivel győzi le ellenségeit.

Lapozz, hogy megismerd a többi csillagjegy szuperhős énjét is!

Skorpió – Raven

A legtöbben a Tini Titánok rajzfilmsorozatból ismerik, de Raven egyszer felnőtt, és szuperhőssége nem múlt el. Ő az, akinek ember anyja és démon apja van, erős empata, ezen kívül pedig igazán jól ért a mágiához is. Raven független, vonzó, épp amilyen egy vérbeli Skorpió. A hasonlóság itt még nem ér véget. Mindketten titokzatosak, szarkasztikusak, nem hajolnak meg a társadalmi elvárások előtt, és a lelkükben folyamatos vívódás zajlik a gonoszkodó és a kedves énjük között.

Nyilas – Hulk

Hulk egyszemélyben, de nem egyszerre tudós és szuperhős. A Nyilas az a jegy, mely okos, gyakran túl sok időt tölt azzal, hogy tovább képezze magát, ugyanakkor merész, kalandvágyó és rendkívül energikus.

Sőt, a Nyilas a legvadabb csillagjegy is, gyakran cselekszik meggondolatlanul, csak azért, hogy az adrenalinszintje megemelkedjen. Nos, tiszta Hulk, nem de?

Hulk, a legerősebb Bosszúálló Forrás: Collection Christophel via AFP/© Marvel studios / Paramount pictures/Marvel Studios / Paramount Pictu

Bak – X professzor

A Bak szorgalmas és igen agilis, ambiciózus személy, akit gyakran ér az a vád, hogy túlságosan komoly és kritikus. Ezek a tulajdonságok tökéletesen illenek az X-Men szuperhős-csapat vezetőjéhez, Charles Xavier professzorhoz.

X Professzor amellett, hogy folyamatosan segíteni akarja a mutáns gyerekeket, próbál egyensúlyt fenntartani a mutánsok és az emberek között. Ám, mint egy Bak, ő is nagyon gyanakvó, gyakorlatilag az egész világgal kapcsolatban.

Vízöntő – Mordály

A galaxis őrzői egyik szuperhőse a vakmerő Mordály. Bár elsőre úgy tűnhet, hogy ő csupán egy mosómedve fegyverrel, a filmek nem adják vissza a karaktere igazi lényegét. A képregényekben Mordály szinte tökéletes példája a Vízöntőnek: okos, bölcs és éles eszű.

Ugyanakkor a Vízöntő épp annyira tud kiszámíthatatlan és makacs lenni, mint Mordály. Mindketten gyakran lépik át a határokat, és ezt élvezettel teszik.

Halak – Doctor Strange

A Halak jegy szülötte kissé elvarázsolt, gyakran fordul az ezotéria felé, kiváló alkotó válhat előle. Nehéz a figyelmét lekötni, mindig keresi az újat, a kihívások éltetik. Rendkívül kíváncsi természet. Épp, mint Doctor Strange, aki a Marvel univerzum mágusait erősíti.

Nyitókép: shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.