Eljátszottál már azzal a gondolattal, hogy melyik szuperhős lennél a legszívesebben? Melyik szupererő illene hozzád a legjobban, melyiket tudnád a leginkább kihasználni? Nos, a horoszkópod alapján most fény derül arra, hogy a számtalan szuperhős közül kinek a bőrébe is bújhatnál.

A DC Comics és a Marvel hősök már évek óta uralják a mozivásznat, így pedig szélesebb körben is elterjedtek azok a kitalált szuperhősök, akik korábban csak a képregények szerelmeseit tudták meghódítani.

A szuperhős karakterek egyáltalán nem felszínesek: tulajdonságaik a belső személyiségvonásaikra, jellemükre, életútjukra engednek következtetni. Ezek alapján minden csillagjegyhez lehet társítani egyet.
Ez a szuperhős lennél a horoszkópod alapján

Kos – Farkas  

Az X-Men csapat oszlopos, mégis legkülöncebb tagja - aki eredetileg Rozsomák – egyértelműen a Kos csillagjegyhez passzol. Ő az, aki megy a feje után, legyűrhetetlen, ha valamit a fejébe vesz. Neki nem lehet megszabni, hogy mit tehet. Különc, akit csak kevesen értenek meg igazán. Önfejűsége gyakran bajba sodorja, de a kudarcoktól csak még erősebbé válik. Nem mentes a dühkitörésektől, de hamar lecsillapodik.

 

Bika – Küklopsz  

A X-Men alakulat tagja, Scott Summers szuperhős nevét a lézerszeméről és az azt befolyásoló szemüvegéről kapta. Küklopsz sok hasonlóságot mutat a Bika gyengeségeivel, melyek a féltékenység, makacsság és birtoklási vágy. Azonban a Bikához hasonlóan nagyon tud szeretni, kiváló társ és gyakran maga elé helyezi mások jólétét. Elég csak arra gondolni, hogyan is viszonyul szerelméhez, Jean Grey-hez.

 

Ikrek – Vasember  

Az Ikrek személyisége magával ragadó, gyakran érezhetjük beképzeltnek, mivel magabiztosságát nem rejti véka alá. Épp, mint a Marvel szuperhőse, Tony Stark, azaz Vasember. A véleményét kimondja, nem hódol be senkinek, de tesz is azért, hogy elismerjék.

Robert Downey Jr.  mint Vasember a filmben.Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Marvel studios/Marvel Studios

 

Emellett Vasember az Ikrek energikusságát is magán hordozza. Szeret ugyan kikapcsolódni, de lételeme, hogy aktívan foglalja el magát.

 

Rák – Amerika Kapitány  

A hazája iránti töretlen elkötelezettség: talán így lehetne a legegyszerűbben leírni Amerika Kapitány személyiségét, hozzátéve, hogy önzetlen, és mások érdekeit mindig, minden helyzetben a sajátja elé helyezi. A Rák számára a család az egyik legfontosabb kincs, értük az alapvetően békés természete ellenére bármire képes. Amerika Kapitány számára a nemzete, a barátai, a csapattársai jelentik a családot.

Amerika Kapitány nem csupán bátor és erős harcos, hanem okos és kreatív taktikus is, ami a Rák másik erős tulajdonsága.

 

Oroszlán – Wonder Woman  

Az Oroszlán született vezető, aki tudja, hogy a szavára adnak mások. Amiben hisz, azért bármire képes, és semmi sem állhatja útját. Kevés szuperhős hasonlít jobban az Oroszlán fenségességéhez, mint Wonder Woman, aki azon kevés női szuperhősök közé tartozik, akit elég érdekesnek tartottak a mozivásznon való megjelenítéshez.

Egy amazon, aki ráadásul az uralkodónő gyermeke. Neki hiába mondják, hogy ne vegyen részt az emberek háborújában, ő eldöntötte, és nem hátrál meg. Épp, mint egy Oroszlán.

 

Szűz - Pókember  

A Szüzekre jellemző az önostorozás, az, hogy elsősorban önmagukat okolják olyasmiért is, amihez csupán egy vékony szál köti őket. Pont, mint Pókember, aki kudarcai miatt önmagában keresi a hibát, sőt, a szeretteiért is nagyobb felelősséget vállal, mint az elvárt. Ő az a szuperhős, aki a legtöbb veszteséget szenvedi el.

A Szűz keményen megdolgozik azért, hogy az őt ért kritikákat képes legyen jól látni, nem pedig belesüppedni az önvádba, éppen, mint a csodálatos Pókember.

 

Mérleg – Batman  

A Mérleg kettősségét találjuk meg Bruce Wayne-ben, akiben benne él a szuperhős, Batman. Ennek a csillagjegynek nagyon fontos az egyensúly és az igazságosság, csakúgy, mint Batmannek. A Mérleg gyakran mutatja magát másnak – erősebbnek - mint amilyen igazából a lelke mélyén; valójában sérülékeny. Ezt láthatjuk a playboy Bruce és a hős Batman személyiségében is.

A Mérleg ugyanakkor nagyon jó diplomata, inkább ésszel, mint erővel oldja meg a konfliktusokat. Batman az a szuperhős, aki sosem öl, és nem a szupererejével, hanem praktikus eszközeivel győzi le ellenségeit.

Lapozz, hogy megismerd a többi csillagjegy szuperhős énjét is!