10 ötlet, amivel felfrissítheted az otthonod tavasszal

Forrás: Shutterstock -
tavasz magazin ötlet lakásfelújítás dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a tavasz, így a téli bekuckózás és hideg idő után szeretünk valamilyen újdonságot csempészni az otthonunkba. Igen ám, de fogalmunk sincs, hogyan lássunk hozzá.

Ha nem szeretnél drasztikus változást, csupán, hogy frissebb és színesebb legyen a környezeted, akkor kedvedre válogathatsz a cikkünkben összegyűjtött ötletek közül.

1. Dobd fel színekkel az otthonod!

Télen az öltözködésünkben és az otthoni dekorációban egyaránt hajlamosak vagyunk sötét színeket választani. Itt az idő, hogy némi színt csempésszünk a mindennapokba, legyen szó akár pasztell vagy merészebb árnyalatokról.

2. Díszíts virágokkal!

A legegyszerűbben úgy tudjuk feldobni a helyiségeinket, legyen szó a nappaliról, az étkezőről vagy a hálószobáról, ha friss virágokat vásárolunk. Tavasszal a tulipán- vagy nárciszcsokor tökéletes választás, és nem kell elmenni a virágboltig sem, hiszen akár egy élelmiszerboltban is könnyedén hozzájuthatunk.

3. Használj világos árnyalatú ágyneműhuzatokat!

Cseréld le az ágynemű- és párnahuzatokat például fehér, bézs vagy pasztell színű darabokra. Ezek a semleges árnyalatok összességében fényesebbé, tisztábbá teszik a szobahelyiségeket.

4. Legyen mindenhol egy kis zöld!

Nem könnyű feladat életben tartani a növényeket, főleg télen, amikor alig van arra lehetőség, hogy napfényt kapjanak.

Érdemes a frissen vágott virágok mellé néhány szobanövényt is beszerezni. Forrás: Shutterstock

Érdemes a frissen vágott virágok mellé néhány szobanövényt is beszerezni, hiszen nemcsak dekorációs funkciót lának el, hanem igazi életet csempésznek az otthonunkba.

5. Fesd át otthonod falait!

Ha van egy szabad hétvégéd, akkor a gyors és egyszerű átalakítás érdekében vedd fontolóra a szobafestést is. A zord árnyalatokat leszámítva szinte mindegy, milyen színt választasz, de a zöld tökéletes választás a tavasz jegyében.

6. Cserélj le néhány dekorációs elemet!

Ha ezzel a feladattal egy délután alatt szeretnél végezni, akkor szerezz be néhány újdonságot a tavasz jegyében, és máris úgy fogod érezni, mintha kicserélték volna az otthonod. Legyen szó díszpárnákról, takarókról, vagy régi gyertyákról, cseréld le, és minimális erőfeszítéssel újszerűvé varázsolhatod a környezetedet.

7. Szerezz be néhány kosarat!

Tavasszal sokan végeznek nagytakarítást, így itt az ideje, hogy rendszerezz néhány dolgot és csökkentsd a zsúfoltságot. A kosarak elegáns és stílusos kiegészítők, amikben ráadásul könnyedén tudsz paplanokat, játékokat, de szinte bármi tárolni.

8. Frissítsd fel a teraszt!

Nem szükséges a teljes teraszt felújítani, de mire megérkezik a jó idő, érdemes néhány változtatást elvégezni ott is. Kezdd például azzal, hogy lecseréled a kinti garnitúrát, a székeket és az asztalt. Az előbbit díszpárnákkal, míg az utóbbit néhány különleges mécsessel tudod feldobni, így az összhatás máris újszerű lesz.

9. Világításcsere?

Ha már régóta halogatod, hogy lecseréld a régi csillárokat, lámpatesteket, akkor a tavasz remek alkalom arra, hogy most egy új, modern darabbal feldobd az otthonodat.

10. Dobd fel lakásod falait néhány fotóval!

Ha tavasszal nincs lehetőséged arra, hogy elutazz, akkor adunk egy szuper tippet számodra. Hívj elő néhány képet a korábbi utazásaidról, tedd ki különböző helyiségekbe, és a fotók pillanatok alatt bárhova elrepítenek téged.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.