Az úszószövetség igazoltnak látja az úszónő vádjait, ezért apját, Szilágyi Zoltánt kitiltotta a szövetség szervezte versenyekről, ám a büntetés lehet súlyosabb is. 

"Szilágyi Zoltán nem kívánatos személy a versenyeinken, de ez nem jelenti azt, hogy biztonsági emberek fogják majd az útját állni" - nyilatkozta Wladár Sándor, miután megszületett a döntés Szilágyi Liliána ügyében. 

Forrás: Ez zsír/Life TV

A szövetség bizottságot állaított fel, mely alapos vizsgálat után megállapította, igazak az úszónő vádjai: Szilágyi Zoltán évekig lelkileg terrorizálta, zaklatta a lányát.

A döntés meghozatalában segítségükre volt egy jogerős bírósági ítéletet is, amelyből kiderült, hogy Szilágyi Zoltán tettlegességig fajulóan agresszív magatartást mutatott a lányával szemben, és hogy kisebbik lánya, Gerda fejlődését is veszélyeztette.

A döntés csak az apára vonatkozik, versenyzőire, a Stamina TK sportolóira nem. Hogy Szilágyi Zoltán betartja-e az úszószövetség döntését, nem tudni, de a szervezet, ha az edző a tiltás ellenére is megjelenik a versenyeket,  hozhat majd olyan döntést, mely hivatalosan is kitilthatja őt az uszodákból. 

Szilágyi Zoltán a Ripost információi szerint nem fogadta el a döntést, és tovább harcol az igazáért.