Turbózd fel a termékenységedet! - A leghatékonyabb gyógynövények babaprojekthez

Forrás: Shutterstock -
peteérés teherbeesés magazin termékenység gyógynövények
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyermekre vágyó nők szinte bármit képesek megtenni azért, hogy termékenyebbek lehessenek, és így minél könnyebben teherbe essenek. Ám sokan előbb nyúlnak különböző gyógyszerkészítményekhez, mint a természetben előforduló termékenységfokozókhoz. Mielőtt elhatalmasodna rajtad a terhesség-pánik, próbáld ki a következő gyógynövényeket!

A termékenység, és így a várva várt terhesség esélye gyógynövények segítségével nagyban növelhető. Ezért pedig nem kell titkos kis tisztásokra menned egy növényhatározóval a kezedben, hiszen szárított formában az összes beszerezhető drogériákban, patikákban vagy gyógynövény-szaküzletekben.
Mi a titkuk? A válasz egyszerű: serkentik a peteérést és támogatják a beágyazódást. Ezek nélkül ugyanis könnyedén elmaradhat a teherbeesés és a sikeres terhesség.

A peteérés, más néven ovuláció során a tüszőből kilökődő, megtermékenyítésre alkalmas petesejt elhagyja a petefészket, hogy megkezdje útját a petevezetéken át a méhbe. Amennyiben közben megtermékenyíti egy hímivarsejt, az arra alkalmas méhnyálkahártyán megtapad, és elkezd fejlődni egy új élet. Nincs vesztenivalód, akkor miért ne próbálnád ki ezeket a gyógynövényekből készült teákat?

Forrás: Shutterstock

A leghatékonyabb gyógynövények babaprojekthez

  • Palástfű – Pozitív hatással van a progeszteronhormon-termelődésére, ami több szinten is támogatja a terhességet. Egyrészt segít a havi ciklus rendeződésében, ami kiszámítható peteérést eredményez. Másrészt hatalmas szerepet kap a megtermékenyített petesejt beágyazódásakor is. A palástfűből készült teából naponta két csésze fogyasztása javasolt.
  • Málnalevél – A gyermeket tervezők egyik legismertebb gyógynövénye a málnalevél. Immunerősítő, gyulladáscsökkentő, baktériumölő, hormonszabályozó és peteérést serkentő hatása miatt az egyik legkiválóbb természetes termékenységfokozó. A menstruációs ciklus első felében – ami körülbelül 12-14 napot ölel fel – ajánlott napi egy-két csésze málnalevélből készült tea fogyasztása.
  • Cickafark ¬– Ez a gyógynövény kifejezetten az ösztrogéntermelésre hat, így serkentve a peteérést. A cickafarkból készült teából az ovulációig bezárólag érdemes fogyasztani napi két csészével.
  • Barátcserje – Ismét egy ismertebb termékenységnövelő gyógynövény. A barátcserje szerepet kap a petefészkek optimális működésében – serkenti a peteérést -, továbbá képes csökkenteni az esetlegesen túl magas prolaktin-hormon szintet, ami a peteérés elmaradását eredményezheti. Bár a szárított barátcserje teaként is fogyasztható, gyakoribb az étrend-kiegészítő tabletta formájában történő szedése.
  • Fehér fagyöngy – Nem véletlen, hogy az Egyesült Államokban karácsony idején, fehér fagyöngy alatt váltanak csókot a szerelmesek, hiszen ez egy igen ismert termékenységi szimbólum. Tegyük hozzá, hogy nem véletlenül. Segít szabályozni a hormonháztartást, amivel a menstruációs ciklus és ezáltal a peteérés is rendszeressé válhat. A fehér fagyöngyöt nem forrázással, hanem áztatással kell elkészíteni, és napi egy csészével érdemes fogyasztani belőle.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.