Féltékenység, pénz, megcsalás - ezek a szakításhoz vezető leggyakoribb indokok

okok indokok magazin szakítás veszekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kapcsolatok gyakran ugyanazokon a problémákon csúsznak el. Ilyen a pénz, az elköteleződés kérdése vagy a kommunikáció hiánya. De ha ismerjük és figyelünk ezekre a problémákra, akkor el tudjuk kerülni a szakítást.

Egy kapcsolat elején általában minden harmonikusan és gördülékenyen megy, olyankor azt hiszed, hogy életed szerelmét találtad meg a párodban. De egy idő után eljön az a pillanat, amikor elszáll a rózsaszín köd és a kapcsolatotokba hirtelen belopódznak a hétköznapok és a régi szokások. És mielőtt észrevennétek, csak síri csend vagy viták vannak közöttetek. Csak éltek egymás mellett, és már régóta az ágyban sem történik semmi. A szakítás tíz leggyakoribb okát gyűjtöttük össze egy német kutatás alapján.

10. hely: Régóta tartó szexuális szünet

Normális, hogy a legtöbb embernek csökken a libidója egy kapcsolat során. De sok párnál egy ponton a szex teljesen háttérbe szorul, és megtörténhet, hogy hónapokig semmi sem működik az ágyban. Ez a férfiak számára annyira nagy probléma, hogy inkább kilépnek a kapcsolatból.

Sok párnál egy ponton a szex teljesen háttérbe szorul Forrás: Shutterstock

9. hely: Nincs egymásra elég idő

Ebben a kérdésben a férfiak és a nők kivételesen egyetértettek. Mind a két fél úgy gondolja, ha nem tudnak elég időt együtt tölteni, akkor inkább el kell válni.


8. hely: A pénztéma

Sok kapcsolatban újra és újra szóba kerül a pénztéma. Legtöbbször a pénzzel való különböző bánásmód vezet konfliktusokhoz, majd végül szakításhoz.

Legtöbbször a pénzzel való különböző bánásmód vezet konfliktusokhoz Forrás: Shutterstock


7. hely: A kommunikáció hiánya

Sokak számára a kapcsolat kudarcra van ítélve, ha a partner csak a leglényegesebb dolgokról mesél. A következő szabály általában érvényes: minél őszintébb és nyíltabb a beszélgetés, annál erősebb lesz a kötelék. Paul Ekman pszichológus professzor megállapította, hogy a boldog párok beszélgetési témái olyan érzelmileg jelentős dolgok körül forognak, mint a gyermekkori emlékek, kínos pillanatok, múltbeli kapcsolatok, félelmek és a jövővel kapcsolatos kérdések.


6. hely: Amikor elvész a gyengédség

Amikor lassan megszűnik a hasi bizsergés és bekúszik a mindennapi rutin, gyakran alakul ki távolság a párok között. Ez a távolság pedig különváláshoz vezethet.


5. hely: A féltékenység

Egy kis féltékenység néha jólesik a másik félnek, mert ilyenkor azt érzi, hogy fontos a párjának. De ha állandó és alaptalan, az eléggé frusztrálhatja a partnert. Olyannyira, hogy a szakításig is eljuthat. Az okok gyakran az önbecsülés hiányában és a kapcsolathoz való függőségben rejlenek.

Az állandó és alaptalan féltékenység frusztrálhatja a partnert Forrás: Shutterstock


4. hely: Az egyéjszakás kaland

Sokak számára már egy alkalom is véget vet a kapcsolatnak, mert hiába próbálnak megbocsátani a párjuknak, megtörik a bizalom, és eluralkodik rajtuk a félelem, hogy a másik újra félre fog lépni.

3. hely: Megjelenik a higiénia hiánya

Kezdetben mindent azért teszünk, hogy a párunk kedvében járjunk, de idővel belekényelmesedünk a kapcsolatba. Egy párkapcsolatban a nők különösen gyakran panaszkodnak, hogy partnerük nem zuhanyozik munka vagy sportolás után. Végül, de nem utolsósorban, ez a szexuális életben is problémákhoz vezethet. Azt meg tudjuk, hogy a szexuális élet hiánya mit okoz...


2. hely: Nincs többé személyes szabadság

Ha egy pár úgy dönt, hogy összeköltözik, a feleknek meg kell szokniuk egymás szokásait is. Szokták mondani, hogy lakva ismerszik meg az ember. Együtt, egy lakásban élni a szerelmünkkel jó, de az is tény, hogy a saját élettér időnként igencsak korlátozott. A „te és én"-ből „mi" lesz, és egyesek ilyenkor hirtelen korlátozva érezhetik magukat.

1. hely: Amikor kiderül a másik kettős élete

Azok száma, akik megcsalják a párjukat, folyamatosan növekszik: a félrelépés soha nem volt olyan egyszerű, mint manapság. Azonban a szakítás leggyakoribb oka az, amikor az egyik fél kettős életet él, és ez kiderül. Bár sokan meg tudnak bocsátani egy hűtlenséget, az a kapcsolat már nem lesz ugyanolyan, min annak előtte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.