Ez már biztos: a kávé igazi csodaszer

Forrás: Science Photo Library via AFP/Microgen Images -
tápanyag öntözés növény kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kávé nemcsak nekünk, de növényeinknek is energiát ad. Most eláruljuk, hogyan érdemes bevetni ezt a csodaszert annak érdekében, hogy növényeink szebbek legyenek, mint valaha.

Azzal már valószínűleg mindenki tisztában van, hogy a kávézacc jót tesz a növényeknek, de az talán kevésbé ismert tény, hogy a kávé is jó hatással van rájuk.

Forrás: Science Photo Library via AFP/Microgen Images

A kávé sok magnéziumot és káliumot tartalmaz, amelyeket segítenek abban, hogy a virágok gyorsabban növekedjenek, és egészségesebbek legyenek. Azonban az nem mindegy, hogyan alkalmazzuk: a kávét csak tisztán, cukor- és édesítőszerektől, valamint tej és tejszín nélkül szabad a földjükre önteni. Használat előtt érdemes felhigítani fele-fele arányban vízzel, és nem szerencsés túlzásokba sem esni, így nem kell minden locsoláskor újabb adag kávét lefőzni.

A kávés locsolást különösen az azálea, a ciklámen, a hortenzia, a gardénia, a jácint, az aloe vera, a rózsa és a begónia szereti. Azok a növények, amelyek nem kedvelik a savas talajt, a kávénak sem fognak örülni - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.