Jobb későn, mint soha: azonosították a halott sorozatgyilkost

Forrás: Shutterstock -
családfakutatás leleplezés DNS dns-vizsgálat sorozatgyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
30 évvel ezelőtt 3 gyilkosságot követett el az a férfi, akit most sikerült "elkapnia" a rendőrségnek. 

Bár a feltételezett sorozatgyilkos 9 éve halott, családfakutató platformokon talált DNS-nyomokban találtak 99%-os egyezést a nyomozók, így bukott le Harry Edward Greenwell, aki 1987 és 1990 között Indiana és Kentucky államban motelekben éjszakai műszakban dolgozó nőket erőszakolt meg. Négy áldozata volt, közülük hármat megölt, ám a negyedik nőnek sikerült elmenekülnie.

Harry Edward Greenwell Forrás: Wikipedia/Indianapolis Police Department

A 30 éve történt gyilkosságok elkövetőjét, akit I-65-ös gyilkosként emlegettek, mert a 65-ös államközi országút mentén követte el a bűncselekményeket, évtizedeken át keresték, de csak most találták meg.

„99 százalék, hogy a 2013-ban, Iowa államban 68 évesen elhunyt Greenwell a tettes" - közölték Indiana állam rendőrei. A gyilkosról, aki azóta maga is elhunyt, kiderült, hogy gazdag priusszal rendelkezett, számos bűncselekményt követett el 1963 és 1998 között. Többször került börtönbe, ahonnan két alkalommal meg is szökött - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.