Te tudod, mi a clutch, a tote vagy a sling? Hát női táskák!

fashion week magazin táska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nők imádják a táskákat, ez nem vitás. A legtöbben már zsenge tinikoruk óta gyűjtögetik a különféle fazonokat, hiszen minden alkalomra más-más típus dukál. Ám vajon hányan tudják, melyik a clutch, a tote, a sling, a backpack, a satchel vagy a hobo? Most lerántjuk a leplet a különféle, rejtélyes elnevezésekről!

Kis táskák

Clutch

A clutch vagy más néven borítéktáska minden női ruhatár egyik alapdarabja, hiszen bármilyen alkalomra remek választás lehet. Akad köztük alkalmi típus és hétköznapi is, így tényleg jó, ha lapul egy ilyen fazon a gardróbunkban.

Clutch vagy más néven borítéktáska Forrás: Shutterstock

Wrislet

A wrislet főleg alkalmi táskaként állja meg a helyét, mivel a mérete kicsi, vállpántja viszont nincs, csupán egy rövidke zsinórja, amelyet a csuklóra akaszthatunk. Hátránya, hogy nem nagyobb egy pénztárcánál, előnye viszont, hogy szinte ékszerként csüng a csuklón.

Frame

A frame puha anyagból készült, fogantyús vagy vállra akasztható kistáska, amelynek a szája merevített és csattal rendelkezik. Általában alkalmakkor szokták viselni és van egy kis vintage beütése.

Quilted

A quilted egy steppelt típus, amely az utóbbi években nagyon divatossá vált ismét, és amely pont a steppelésnek köszönhetően egy elegánsabb és különlegesebb fazon.

Minaudiere

A minaudiere egy valódi alkalmi táska, amely általában gazdagon díszített, különleges mintával ellátott vagy éppen csillogó anyaggal borított. A kialakítását tekintve merev falú és pánt nélküli kézitáska.

Közepes táskák

Saddle

A saddle egy közepes méretű oldaltáska, amelynek olyan az alakja, mint egy tarisznyának, azaz alul kerekített, felül pedig sok esetben ráhajtós fedele és csatja is van. Vállon vagy átlósan viselve egyaránt trendi.

Hobo

A hobo egy közepes vagy nagyobb méretű puha táskatípus, amelynek az alakja egy félholdra emlékeztet és remekül lehet pakolni bele. A pántja általában rövidebb és vállra vetve szokták hordani.

A hobo egy közepes vagy nagyobb méretű puha táskatípus Forrás: Shutterstock

Backpack

A backpack voltaképpen egy hátitáska, de nem az a túrázós fajta, hanem egy kissé szofisztikáltabb változat, amely remek választás városnézéshez, bortúrához vagy akár a játszótérre.

Bucket

A bucket vagy más néven vödörtáska igazán különleges fazon, amely remek kiegészítője lehet a hétköznapi viseletünknek. Általában osztatlan a belseje, így jól pakolható, a pántja pedig hosszú hogy vállra akasztva vagy átvetve is lehessen viselni.

Satchel

A sachel egy közepes kézitáska, amely remek alternatívája a szokványos aktatáskának. Többnyire téglalap alakú, merev falú, praktikus osztásokkal rendelkezik és mind rövidebb fogantyúk, mind hosszabb vállpánt található rajta.

Nagy táskák

Tote

A tote egy merev falú, téglalap alakú táska, melynek rövid fogantyúi vannak és általában sem csat, sem cipzár nem található rajta. Ideálisan irodai munkavégzéshez, mert jól elfér benne akár egy laptop is.

Shopper

A shopper az igazi mindenes táska, amely bármit képes elnyelni. Hatalmas osztatlan belső tér, rugalmas anyag és masszív vállpántok jellemzik. Kitűnő választás bevásárláshoz, strandra, anyatáskának vagy ha a fél háztartást magunkkal szeretnénk vinni.

A shopper az igazi mindenes táska Forrás: Shutterstock

Barrel

A barrelt leginkább sportoláshoz, utazáshoz szokták használni, mivel hosszúkás, henger alakú kialakítása miatt remekül lehet bele pakolni. Kisebb változatai azonban mindennapi használatra is alkalmasak és igazán különlegesek.

Duffel

A duffel megnevezés leginkább egy puha anyagból készült utazótáskát takar, amely nem henger alakú, mint a barrel, hanem inkább téglalapra hajaz. A rövidebb fogantyúk mellett itt is sokszor kap a táska vállpántot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.