Szilágyi Áron és felesége elhagyták az országot: ide költöztek

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
olimpiai bajnok külföld Szilágyi Áron olimpikon költözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tokiói olimpián soha nem látott sikereket ért el olimpikonunk, de utána úgy érezte, szüksége van pár hónap pihenésre. 

A háromszoros olimpiai bajnok az RTL Klub Reggeli című műsorában elmondta, hogy kipihente magát, és újult erővel áll neki a vívásnak.

A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron pályafutása nyolcadik világkupa-győzelmét aratta Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A pihenésre azért volt szüksége, mert bár még sokáig szeretné űzni a vívást, motivált a sportja iránt, kicsit hátra kellett lépnie, hogy megelőzze a kiégést. Úgy tűnik, a néhány hónap szünet megtette hatását: Áron márciusban bravúros eredményt ért el a Gerevich–Kovács–Kárpáti egyéni világkupán, ahol egyéniben és csapatban is aranyérmes lett.

"Ilyen még nem is volt a pályafutásom során, hogy dupla arannyal zártam egy nemzetközi versenyt" - mondta el eredményeiről a sportoló, aki már készül a 2024-es olimpiára.

A beszélgetéből az is kiderült, miért költözött Londonba. A válasz egyszerű: felesége ott kapott munkát. A vívó jelenleg az angol válogatottal edz. A külföldi életet élvezi, mint mondta: "Nem ismer fel senki a metrón."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.