A másfél éve elhunyt színészlegenda, Pécsi Ildikó fogadott fia meglepő fába vágta a fejszéjét. Kiállítást szervez, méghozzá a legendás magyar fotóművésszel, Keleti Évával közösen.

A Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar fotográfus, Keleti Éva tavaly ünnepelte kilencvenedik születésnapját. A magyar fotográfia nagyasszonya azonban nem gondol a visszavonulásra, és most is épp új kiállításán dolgozik, amelyen nem archív felvételek, hanem vadonatúj képek lesznek láthatóak. Ebben a nagy munkában nem más, mint Pécsi Ildikó fogadott fia, L. Péterfi Csaba segít neki.

Évával tavaly hozott össze a sors, amikor Pécsi Ildikó halála után egy kiállítást álmodtam meg azokból az ikonikus fotókból, amiket ő készített még a 60-as évek végén Ildikóról. Az a humoros, hogy eleinte nagyon tartottam tőle, hiszen ő mégiscsak a »keletiéva«, hetekig fel se mertem hívni (...) mostanra pedig oda jutottunk, hogy hetente többször is beszélünk, illetve találkozunk

Forrás: MTI/Cseke Csilla

– mesélte a férfi a Ripostnak és elárulta azt is, hogy a művésznő augusztusi születésnapjára szeretett volna egy különleges kiállítást szervezni, amikor jött az ötlet, hogy készítsenek új képeket. A kiállítás címe a Párban lesz, és híres családtagokat, szerelmespárokat, színpadi játszótársakat, de akár házi kedvenceket is fotóznak majd.

Jó látni, hogy Éva nagyon aktív és együtt szervezzük le a fotózást az ismert művészekkel, akik között lesznek régi kedves barátok, kollégák, de az új generáció is megjelenik már. Elképesztő Éva munkabírása, energiája.