Van remény: összeházasodhat a januárban elhunyt Dobos Attila és menyasszonya, Erzsó

Forrás: Facebook/Dobos Attila -
egyházi esküvő halál esküvő Erzsó gyász egyház Dobos Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dobos Attila és menyasszonya többször elhalasztott esküvőjét idén áprilisban tartották volna meg, ám az énekes-dalszövegíró januárban elhunyt, így a házasságkötésre már nem kerülhetett sor. Erzsó azonban nem adta fel, és most úgy tűnik, van remény, hogy hozzámenjen halott szerelméhez. 

Az esküvő halogatására a koronavírus-járvány és Attila betegsége miatt volt szükség, és bár Dobos Attila az utolsó percekig el akarta venni menyasszonyát, Erzsót, ám ebben a halál megakadályozta őt.

Dobos Attila Forrás: Facebook/Dobos Attila

"Az én drágám még a kórházban is azt mondogatta, hogy el szeretne venni. De mindig azt mondtam neki, hogy előbb gyógyuljon meg és akkor megtarthatjuk azt a menyegzőt, amiről álmodtunk"mesélte Erzsó a Borsnak.

Úgy tűnik, még nem veszett el minden, elképzelhető, hogy a speciális körülmények miatt az egyház mégis összeadhatja a szerelmespárt, annak ellenére, hogy Attila már nem jelenhet meg a menyegzőn. Tóth Mihály lelkész úgy gondolja, hogy az egyházi szertartás nem lehetetlen:

"A házasságkötést, azaz a házasulandó felek közötti életszövetséget a két fél által kimondott "konszenzus" jelenti, amikor elhangzik, hogy "Feleségül veszlek" és "Feleségül megyek hozzád". Ennek a pap is csak egy tanúja az egyház oldaláról, amelyre az áldást kéri. Normális esetben egy egyházi személy és két tanú előtt kell ennek megtörténnie, azonban ha rendkívüli esetben nem tud jelen lenni egyházi személy, a tanúk igazolása is elégséges lehet" - mondta el a lelkész.

Erzsó, aki a kórházban hangfelvételt készített arról, hogy párja el akarja venni feleségül, már időpontot is egyeztetett Tóth Mihállyal, hogy megbeszéljék a részleteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.