Berki Krisztián vagyona Facebook Berki Krisztián hagyatéka Instagram Berki Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Berki Krisztián halála sokkolta az országot. Nemcsak családja, felesége és gyermekei, hanem követői is gyászolják a sportolóból lett üzletembert és médiasztárt, aki jól felismerhető márkát épített ki saját személye köré.

Berki Krisztián halála után azonnal felröppentek azok a pletykák, melyek szerint a médiasztárnak hatalmas volt az adóssága, és senki sem tudja, pontosan mennyit is hagyott félárván maradt gyermekeire. Az biztos, hogy Berki hatalmas népszerűségnek örvendett a közösségi médiában, és most nem tudni, ki vagy kik viszik tovább a Facebook- és Instagram-oldalait.

A Ripost felkeresett egy marketingszakértőt, hogy kiderítsék, mennyit is érhetnek Berki Krisztián oldalai a halála után. Az egykori tévés műsorvezetőt a Facebookon 293 ezren, az Instagramon 345 ezren követik és a posztjaira több százan is reagáltak. A lap szerint a híresség sem titkolta, hogy bevétele egy részét a közösségi médiás jelenléte adja, hiszen sok márkát reklámozott az oldalain.

– mondta Kérészi Máté. A marketingszakember szerint több járható út is áll Berki családja és a vele dolgozók előtt, hogy hogyan kezelik a továbbiakban a médiasztár oldalait. Kérészi szerint elképzelhető, hogy eladják az oldalakat, ám rossz üzenete lenne, ha valaki átnevezné az oldalakat és teljesen más tartalmakat kezdene megosztani. A követők ugyanis Berki miatt lájkolták ezeket a felületeket.

"Sokat gondolkodtam arról, hogy mi történhet egy elhunyt és népszerű híresség oldalaival. Az egyik lehetséges opció, hogy senki nem kezeli őket a jövőben, vagyis érintetlenül maradnak. A második és egyben talán a leginkább észszerű megoldás, hogy valaki, például az özvegye, vagy később a gyermekei, vagy akár egy adminjoggal rendelkező barátja kérvényezi, hogy minősítsék át az oldalakat emlékoldallá és a jövőben ezen a mezsgyén haladva töltenek fel rájuk tartalmakat.

Ez ugyanakkor komoly procedúra. A harmadik megoldás, hogy megőrzik a brandet és arra törekednek, hogy az elhunyt emlékét megőrizve, folytassák azt, amit ő képviselt. Krisztián esetében ugyanakkor ez nagyon nehéz lenne. Az ő személyisége nélkül szinte lehetetlen fenntartani azt az érdeklődést, ami őt övezte" – részletezte a lehetőségeket a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.