Lakásfelújítás vakáció alatt - Kössük össze a kellemeset a hasznossal!

Forrás: elements.envato.com -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb ember nem szeret külön kivenni szabadságot amiatt, hogy építkezési törmeléket kerülgessen a házban csak azért, hogy felügyelje a renoválási munkálatokat. Nyugaton emiatt már bevett szokás az, hogy egy előzetes - részletekbe menő - egyeztetés után egyszerűen elmegy vakációzni a család, hogy mire hazaérnek, már egy felújított, tiszta otthon fogadja őket.

A legtöbb ember nem szeret külön kivenni szabadságot amiatt, hogy építkezési törmeléket kerülgessen a házban csak azért, hogy felügyelje a renoválási munkálatokat. Nyugaton emiatt már bevett szokás az, hogy egy előzetes - részletekbe menő - egyeztetés után egyszerűen elmegy vakációzni a család, hogy mire hazaérnek, már egy felújított, tiszta otthon fogadja őket.

Forrás: elements.envato.com

Ha sokba kerül a felújítás, így spórolhatunk az utazáson

A legtöbb utazáshoz lehet találni valamilyen kedvezményt az interneten, csak tudni kell azt, hogy hol érdemes keresni az ilyesmit. Persze sok repülőtársaság vagy szálláshely próbálja az ügyfeleket valamilyen kedvezménnyel magához csalogatni, viszont ennél jobb lehetőségek is vannak már.

Mivel egyre többen igyekeznek minimálisra csökkenteni a kikapcsolódásra szánt költségvetésüket, emiatt nagyon népszerű lett az utazási kupon használata az internetezők körében.

Ha időben lecsapunk egy-egy utazási kuponra, akár 50%-os kedvezményt is ki tudunk használni egy vakáció alkalmával.

Nem feltétlenül kell milliókat költeni egy mexikói nyaralásra

Aki nem szeret egyedül nekivágni egy tengerentúli nyaralásnak, annak számos lehetőséget tartogatnak azok az utazási irodák, amelyek a mexikói vakációt úgy értékesítik, hogy abban benne van a repülőjegy, a luxusszálloda reggelivel, a különféle belépők és természetesen személyre szabott javaslatok az ott lévő programokra.

A nagy tapasztalattal rendelkező utazási irodák kínálatában emiatt rendkívül népszerűek a mexikói utak, hiszen egyszerre kapnak az ügyfelek egy professzionális, költséghatékony, egyedi igényekhez szabható és élményekben gazdag vakációt.

Lakásfelújítás alatt Thaiföldre menni?

Csak azért, mert az otthonunkat felújítják, még nem kell a szomszédos városba menni nyaralni. Amennyiben profi brigádot választunk, még telefonálgatni sem kell nyaralás közben a szakemberekkel, mert már minden kérdésre választ kaptak az előzetes megbeszélésen.

Csakúgy, mint a fenti mexikói utazás során, egy professzionálisan megtervezett Thaiföld utazás is lehet pénztárcabarát. Itt is fontos az, hogy megnézzük az ár-érték arányt, hiszen számos iroda kínál jobbnál jobb ajánlatokat, viszont érdemes megnézni a rejtett buktatókat is.

Csak az odaút vagy a visszaút is benne van az árban? Teljes ellátást nyújt a szálloda, vagy étkezés nélkül foglalja le ezt előzetesen az utazási iroda? Milyen programokat tartalmaz az ár, esetleg ezek mind plusz költséggel járnak majd? Olvassuk el emiatt az apróbetűs részeket is, hogy ne akkor jöjjünk rá a kellemetlenségekre, amikor már az egész család Thaiföldön van.

Mi történik a lakással, míg nyaralunk?

Az előzetes megbeszélések szerint akár épp a csaptelep cseréje történik, de az is lehet, hogy most szedik fel a régi parkettát, s teszik le a gyönyörű tölgyfa padlót. De ha teljeskörű konyhabútor felújítást kértünk, akkor valószínű, hogy mire mi a reptéren várjuk a transzfert, otthon már leszedték a szakemberek a régi konyhabútort, s már mérik is le az újnak a pontos helyét.

Mivel előtte valószínűleg szóltunk a szomszédoknak a várható felújítási zajokról, reménykedhetünk, hogy nem lesznek mérgesek ránk, amikor hazajövünk, hiszen mi mit sem tapasztaltunk így a kellemetlen fúrás-kalapálás lármából.

Ne feledkezzünk meg a felújítási törmelékről

Ahogyan a cikk elején is említettük, kényelmes úgy elmenni nyaralni, hogy mire hazaérünk, egy frissen felújított otthonba lépünk be. Viszont nem szabad azt elfelejteni, hogy egy renoválás során rengeteg építkezési törmelék keletkezik, illetve gondolni kell arra is, hogy mi lesz a használhatatlanná vált háztartási bútorokkal vagy eszközökkel.

Fontos emiatt az, hogyha a kivitelező cég nem biztosítja a keletkezett hulladékok elszállítását, akkor a konténer rendelés még az utazás előtt meg kell történjen, hogy tényleg minden gördülékeny legyen a felújítás kezdetétől a végéig.

Így nem kell azon aggódni, hogy mire hazaérünk a nyaralásból az udvaron vagy a ház előtt egy szemétdomb vár minket, hiszen a konténert biztosító cég már rég elszállította a hatóság által kijelölt helyre a felújításkor keletkezett törmelékeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.