Itt vannak a benzinárstop új szabályai

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
szabályok benzin benzinárstop kormányrendelet benzinár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok volt a visszaélés, ezért lépett a kormány. 

A mai naptól a kormány új rendelete értelmében olcsóbb üzemanyagot csak magyar rendszámmal rendelkező autókba lehet tankolni.

mol, benzinkút, benzin illusztrációk, illusztrációk, mol benzinkút benzin illusztrációk Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar rendszámú autók mellett 480 forintos literenkénti áron tankolhatnak azokba a külföldi rendszámú járművebe is, melyeknek forgalombahelyezése olyan országban történt, ahol az üzemanyag szintén hatósági áras, és ahol ez a kedvezmény a magyar autósokra is vonatkozik. A rendelet jelen helyzetben a szerb és szlovén rendszámú autókat érintheti.

Az ellenőrzést a benzinkutaknak kell elvégezniük, amennyiben nem egyértelmű, hogy az adott gépjármű melyik országból érkezett, a benzinkutas a forgalmi engedély bemutatását kérheti.

A benzinkutak kötelesek az útról is jól láthatóan feltüntetni a 480 forintos hatósági árat, ám a tankoláskor, a kútoszlop kisebb kijelzőjén a piaci árnak kell megjelennie. A benzinkutakon magyar és angol nyelvű tájékoztatást is ki kell helyezni az olcsóbb tankolás szabályairól.

Az új rendelet bejelentése után a magyar kutakat azonnal megrohamozták a külföldi rendszámű autók, hogy még utoljára hatósági áras üzemanyaggal töltség fel a tankjaikat - írja a Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.