Somló Tamás özvegye a zenész halála előtti utolsó perceiről mesélt

Forrás: FEm3 -
Somló Tamás Locomotiv GT Omega Horváth Charlie Keszthelyi Gyöngyvér mellszobor Presser Gábor emlékezet Szigetvár Somló Tamás özvegye Dr. Somló Tamás tér LGT zenész emléktábla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hat éve halt meg Somló Tamás. A legendás zenész emlékének szobrot állítottak, ennek kapcsán szólalt meg özvegye, aki eddig nem hallott titkokat is elárult.

Május végén Szigetváron felavatták a 68 évesen, hosszú betegség után elhunyt zenész, Somló Tamás mellszobrát, és egy teret is elneveztek róla a városban a helyi zeneiskola mellett. Özvegye, Gyöngyvér a megtiszteltetés kapcsán beszélt egykori szerelméről, közös életük legszebb és legdrámaibb pillanatairól.

Somló Tamás özvegye, Keszthelyi Gyöngyvér Forrás: FEm3

Mesélt a pillanatról, amikor megtudták, hogy Somló halálos beteg: akkor az orvosok csupán pár hónapot adtak neki, de élni akarása és a gyógyulásba vetett hite miatt még 5 évig élhettek együtt.

Az özvegy mesélt többek között arról az időszakról is, amikor lányukkal hármasban, lakókocsival járták a világot, és egy éjjel, míg aludtak, kirabolták őket; ez volt életük egyik legdrámaibb pillanata. De azt is elmondta, hogy néhai férje alapvetően egy nagyon vicces és jó ember volt.

Gyöngyvér, aki igyekszik csak a szépre emlékezni, Somló Tamás halála előtti utolsó perceiről is beszélt:

"A halála előtti este volt tiszta pillanata, és akkor éreztem, hogy befogadó, és beszélgettünk. Megfogta a kezem és megcsókolta. Azt gondolom, ez többet ér minden szónál"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.