Ahogy mi is megírtuk, Milák Kristóf kedden, címét megvédve, világcsúccsal nyert aranyérmet a 200 méteres pillangóúszásban a budapesti vizes világbajnokságon.

Milák Kristóf szülei, Ildikó és Mihály nem is lehetnének büszkébbek gyermekükre, aki nemcsak megvédte bajnoki címét, de világcsúcsot is döntött. Bár a teljesítmény elképesztő volt, Milák elmondta, ez nem volt egy "jó" úszás.

"A részidőkből is kiderül, hogy erősebben kezdtem, mint bármikor máskor, így az utolsó 50 már nem volt a legjobb. Nem volt egy jó úszás, okos úszás, de így is sikerült a világcsúcsot elérnem. Ha nem hagyom, hogy elvigyen a közönség, ki tudja, milyen lett volna" - mondta.

FINA vizes VB 2022, FINA, vizes VB, 2022.06.21., június, 21., világcsúcs, férfi 200 méteres pillangóúszás, MILÁK KristófFotó: Csudai Sándor - Origo

Édesapja szerint képtelenség szavakba önteni a történteket, és egy szülőnek nincs is jobb érzés annál, amikor látja, hogy a gyermekének állva tapsolnak. Hozzátette, számukra tulajdonképp házassági évfordulós ajándék volt Kristóf világcsúcsa, amit szerdán ünnepeltek - írja a Blikk.

"Az elejétől látszott, hogy arra megy, világcsúccsal tegye büszkévé saját magát és a hazai közönséget. Eleinte a medencét figyeltük, aztán mondtam a férjemnek, hogy ott van a kivetítőn a világcsúcsot jelző piros csík, onnantól csak fölfelé néztünk. Ahogy 2019-ben, most is elsírtam magam" – tette hozzá az édesanya.