Alekosz hosszú bejegyzésben taglalta, hogy szerinte ki érdemli meg a Karinthy-gyűrűt, és egyúttal pedig követelte is magának.

Alekosz szerint a Karinthy-gyűrűt általában olyan művészek kapják, akik nem érdemlik meg, neki azonban már kijárna.

Nagy Alekosz Karinthy-gyűrűt követel magánakForrás: TV2


„Három nap telt el, és még semmi. Minden év június 25-én, Karinthy Frigyes születésének napján ugyanis odaadják a gyűrűt, amely csakis a legjobbak, legnagyobbak kiváltságát elismerni hivatott. Több mint egy évtizede vagyok igen aktív része a Magyar szórakoztatóiparnak, mindig megújulva, televízióban, rádióban, interneten egyaránt. Értetlenül állok a megfeledkezés előtt! Bizton állíthatom, Hofi után én vagyok az egyetlen olyan igazi egyéniség és jelenség, aki úgy képes visszaadni és visszahozni azt a fajta Nemzeti humort, amit egykoron a Mester képviselt. Méltatlannak tartom, hogy hol meztelenkedőknek, hol pediglen humortalan pojácáknak adják oda a gyűrűt, amit még méltatlanabbul adogatnak, cserélgetnek egymás között ezek. Adják nekem a gyűrűt! És vegyék el azoktól, akik méltatlanok rá. Kitartásom töretlen, ötleteim, kreativitásom gazdag és rendíthetetlen, pártpolitikailag megvezethetetlen. Köszönettel és Tisztelettel Nagy Alekosz, a Magyar szórakoztatóipar kiemelkedő alakja, egyéniség, jelenség, a Karinthy-gyűrű várományosa"
- írta közösségi oldalán.

Tavaly Galla Miklós küzdött hosszan a Karinthy-gyűrűért. Elvették tőle az odaítélt kitüntetést, mert a színpadon mutogatta a nemi szervét. Még Orbán Viktornak is írt az ügyben, aki válaszolt is neki.