Pár hónapos kisbabát hagytak szülei a forró autóban - tűzoltók mentették meg a kicsi életét

Forrás: Dreamstime -
életmentés kisbaba tűzoltó hőguta csecsemő kánikula szülők forró autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tűzoltók mentették meg annak a csecsemőnek az életét, akit szülei az autóban felejtettek a tűző napon. Az eset Belgrád Zvezdara városrészéb történt.

Úgy tűnik, nem lehet elégszer elismételni, hogy kánikulában, a tűző napon, zárt ablakokkal álló autóban a levegő percek alatt forrósodik fel 70 fokra. Az ilyen magas hőmérséklet, különösen zárt helyen még egy felnőtt emberre is túl nagy terhet ró, ám egy apró gyermek szervezete rövid idő alatt összeomlik.

Forrás: Dreamstime

Vannak emberek, akiknek még mindig nem jutott el a tudatukig, hogy sem gyereket, sem állatot nem szabad nyáron az autóban hagyni, pláne nem felhúzott ablakkal, de egyébként lehúzottal sem!

A kocsiban hagyott gyermeket járókelők vették észre, ők hívták ki a tűzoltókat, akik kiérkezés után betörték a kocsi ablakát és biztonságosan kiemelték a pár hónapos csecsemőt a járműből, majd később átadták őt a szüleinek - írja a Magyar szó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.