Hamarosan mindenki dús hajkoronával rohangálhat az utcán? A friss felfedezéshez a tudósok nagy reményeket fűznek.

A test gyógyításáért felelős őssejtek a szőrtüszőkben is megtalálhatók, és ezeket a TGF-béta néven ismert fehérje be- vagy kikapcsolhatja, amitől növekedhetnek vagy elpusztulhatnak. Lehetséges, hogy hamarosan eltűnik a világból a kopaszság

Forrás: Pixabay

Qixuan Wang, a Kaliforniai Egyetem biológusa az új felfedezésről azt mondta: „Segít bizonyos szőrtüszősejtek aktiválásában, hogy új életet hozzon létre, később pedig segít megszervezni a sejthalál folyamatát."

A tudós szerint ezt úgy kell elképzelni, mint a sci-fi filmekben, amikor a karakterek gyorsan gyógyulnak fel a sérülésekből - az az elképzelés, hogy az őssejtek teszik ezt lehetővé.

„A való életben a kutatás közelebb visz az őssejtek viselkedésének megértéséhez, amivel elősegíthetjük a gyógyulást" - mondta, hozzátéve, hogy ha egy szőrtüsző inaktiválódik, az őssejt-tárolója nem pusztul vele, az újra aktiválható.

A szakértők szerint a szőrnövekedés serkentése a tüsző-őssejtek aktiválásával lehetséges, de további vizsgálatokra van szükség - írja a Daily Star.