Keveseknek adatik meg, hogy elérjék a százéves kort, de most már a mezőmegyeri Judit néni is csatlakozhatott ehhez az elit társasághoz.

Judit néni első férje, Járosi Pál a második világháborúban vesztette életét, amikor halálos lövést kapott a szovjetektől. A százéves hölgy fia így nem ismerhette az édesapját, mivel a férfi azelőtt életét vesztette, hogy a gyermeke megszületett volna. Judit néni később ismét férjhez ment, és második férjével, Kovács Mihállyal ötven évig éltek együtt.

Édesanyám nagyon szeret beszélgetni, sokat van a teraszon. Igaz, hogy már nem lát olyan jól és a mozgásával is vannak problémák, az egészsége azonban rendben van és szellemileg is teljesen friss, pontosan emlékszik az eseményekre

– mesélte Judit néni fia a beol.hu-nak. Ezt csak megerősíteni tudta az ünnepelt, aki elárulta, hogy hetvenéves koráig orvos sem látta, és most is csak a vérnyomására szed gyógyszert. A lap megkérdezte Judit nénit, hogy mi a hosszú, boldog és egészséges élet titka, mire a hölgy meglepően egyszerű választ adott.

Szerényen, megelégedetten kell élni.