A fiatal srác azt hitte, csak a sok buli merítette ki, ám kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj

Forrás: Shutterstock -
buli betegség diagnózis kimerültség leukémia rák mirigyláz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Interraillel, a barátaival utazta be Európát a 18 éves fiú, közben sokat buliztak, az alkoholt sem utasították vissza, így nem csoda, ha azt hitte, hogy emiatt van teljesen kimerülve. Pedig a valóság sokkal ijesztőbb. 

Tom Hunt Budapesten volt a barátaival, amikor először rosszul érezte magát. Az egyetem előtti nyarat barátaival utazással töltötték, bejárták Európát, ezért elsőre azt gondolta, hogy valószínűleg csak több alvásra és kevesebb sörre van szüksége. De mire Prágába ért, az akkor 18 éves Hale-i fiatalember egyre rosszabbul érezte magát. Mellkasi fájdalmakkal és torokgyulladással küzdött és rendkívül fáradtnak érezte magát – még 16 óra alvás után is.

Tom úgy döntött, hogy a tervezettnél korábban hazarepül, és sikerült időpontot kérnie háziorvosához, akitől antibiotikumot kapott. Két nappal később vérvételre ment, miután felfedezett a lábán egy hematómát.

A vérvizsgálatok megerősítették, hogy a tinédzser mirigylázban szenved, de döbbenetére az is felmerült, hogy leukémiás is lehet. Tomnak azt mondták, hogy azonnal menjen a manchesteri kórházba, ahol akut limfoblasztos leukémiát diagnosztizáltak nála.

A betegségét 2018-ban állapították meg, a diagnózis után azonnal elkezdték nála a kezelést, egy hónapos intenzív terápiát kapott, vérátömlesztésen és kemoterápián is átesett. Az egyetemet is félbe kellett hagynia. Négy évvel a betegség felfedezése után jelenleg tünetmentes, újrakezdte az életét - írja a Manchaster Evening News.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.