Megszólalt Diana testőre: "Még mindig élne, ha aznap én vagyok szolgálatban"

Diana hercegné biztonsági öv tragédia testőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte napra pontosan 25 évvel ezelőtt történt az egész világot megrázó autóbaleset, melyben Diana hercegné életét vesztette. A hercegné egykori testőre biztos abban, hogy Diana még mindig élne, ha aznap ő lett volna szolgálatban. 

A 60 éves Lee Sansum újabb részletekkel szolgált a tragikus éjszakáról, amikor Diana hercegné életét vesztette Párizsban 1997. augusztus 31-én. Sansum a The Sun című lapnak beszélt arról, hogy megvolt az esély arra, hogy ő vigyáz a hercegnére Párizsban. Társával, Trevorral sorsot húztak, hogy eldöntsék, ki lesz az a szerencsés, aki elkíséri a hétvégére, és végül ő maradt alul.

"Amikor megtudtam, hogy nem kapcsolták be a biztonsági övet, megértettem, hogy miért nem élték túl. Ennek nem szabadott volna megtörténnie" - nyilatkozta a férfi, hozzátéve, hogy ő mindig ragaszkodott a biztonsági öv becsatolásához.

A hercegné egykori testőre azt is elmondta, hogy a királyi család tagjainak kötelező a biztonsági öv használata, így pedig végképp nem érti, mi történhetett azon a bizonyos éjszakán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.