Végre kiderült az igazság: ezért halt meg Diana hercegnő

Forrás: AFP/Patrick Riviere -
halál igazság baleset testőr Diana hercegnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Diana egykori testőre úgy gondolja, a hercegnő egy félresikerült brit titkosszolgálati művelet áldozata lett Párizsban 1997. augusztus 31-én. 

1997. augusztus 31-én az egész világot sokként érte Diana hercegnő halála. A szívek királynője egy párizsi alagútban szenvedett végzetes balesetet akkori párjával, Dodi Fayed producerrel. Az autót az ittas Henri Paul vezette, mindhárman meghaltak.

Princess of Wales Diana, 27 January 1988, Forrás: AFP/Patrick Riviere

Most a hercegnő korábbi testőre, Lee Sansum elmondta, úgy gondolja, Dianának egy félresikerült titkosszolgálati művelet miatt kellett meghalnia. Hozzátette, hogy a hercegnő folyamatos megfigyelés alatt állt, ami nem meglepő, hiszen nemzetbiztonsági kérdés volt, hogy mindig pontosan tudják, merre jár. Szerinte elképzelhető, hogy a biztonsági szolgálat emberei ott voltak az alagútban, azonban amikor megtörtént a tragédia, úgy voltak vele, hogy nem derülhet ki, hogy ott jártak - idézi a testőrt a Daily Star.

"Ha kiderült volna, hogy a titkosszolgálat emberei az autó mellett voltak a tragédia pillanatában, sokan őket hibáztatták volna, ez pedig hatalmas botrányt keltett volna" - mondta, hozzátéve, hogy azt egy pillanatig sem gondolja, hogy szándékos merénylet áldozata lett Diana.

A 60 éves Lee Sansum a The Sun című lapnak beszélt arról korábban, hogy a hercegnő még mindig élne, ha aznap ő lett volna szolgálatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.